Volta
| 08:00 | Arjan Olsthoorn

Volta start serieproductie van de elektrische Volta Zero

Volta Trucks is gestart met de serieproductie van de elektrische Volta Zero. De elektrische truck wordt gebouwd bij Steyr Automotive in Steyr, Oostenrijk.

De eerste serieproductievoertuigen zijn volgens klantspecificatie de productielijn ingegaan. De eerste reeks voertuigen zal worden gebruikt voor het Volta Zero Driving Experience Programma. Dit proefritprogramma, waarbij klanten voor langere tijd een truck krijgen uitgeleend, stelt wagenparkbeheerders in staat te begrijpen hoe de volledig elektrische middelzware truck in hun activiteiten kan worden geïntegreerd. Na de productiestart zullen de geproduceerde trucks een strenge en uitgebreide kwaliteitscontrole en tests ondergaan. De eerste door klanten bestelde trucks zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 worden geleverd.

‘Kansen voor Oostenrijk’

Volta Trucks verwelkomde vorige week Leonore Gewessler, de Oostenrijkse minister van Klimaat, Milieu, Energie, Mobiliteit, Innovatie en Technologie in de fabriek in Steyr. Daar was de minister getuige van de laatste voorbereidingen voor de start van de serieproductie van de elektrische Volta Zero.

“Hier in Steyr produceren we vanaf vandaag met de Volta Zero een moderne en klimaatvriendelijke truck. Dit toont aan: Er liggen enorme kansen voor Oostenrijk en Europa in e-mobiliteit: meer klimaatbescherming, meer levenskwaliteit in onze steden en toekomstbestendige banen. Ik ben er echt trots op dat deze productie in Oostenrijk plaatsvindt. Dank u voor de boeiende inkijk in dit indrukwekkende werk”, benadrukte minister van Klimaatbescherming Leonore Gewessler na haar bezoek.

Steyr

De contractfabriek van Volta Trucks is eigendom van Steyr Automotive. Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure werd Steyr Automotive in augustus 2021 aangewezen op basis van zijn ervaring in de productie van bedrijfsvoertuigen, bestaande productiefaciliteiten en de daaruit voortvloeiende snelheid om de markt te bereiken. Steyr Automotive biedt Volta Trucks meer dan 100 jaar ervaring in de productie van bedrijfsvoertuigen.

Steyr Automotive heeft een capaciteit van maximaal 14.000 voertuigen per jaar voor Volta Trucks gereserveerd uit de totale beschikbare productie. Volta Trucks zal de productievolumes de komende jaren opvoeren om deze kans optimaal te benutten en gedurende deze periode zal de productie van de Volta Zero mogelijk meer dan 700 banen creëren en naar schatting nog eens 2.000 banen binnen de toeleveringsketen.

‘Mijlpaal’

Kjell Walöen, medeoprichter van Volta Trucks: “De eerste Volta Zero die hier in Steyr in productie gaat, is de belangrijkste mijlpaal die het bedrijf tot nu toe heeft bereikt. In slechts 2,5 jaar zijn we van de lancering van een concept gekomen tot de start van de productie. Dit zijn de modellen met de specificaties waarmee klanten gaan rijden. De snelheid waarmee Volta Trucks de markt bereikt, is een waar testament voor ons. Wij zijn bijzonder trots op deze mijlpaal.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie