| 10:27 | Robert Servaas

DAF blijft testen met de opvolger van de XF

Door de coronacrisis blijven de vrachtwagenfabrieken weliswaar nog even gesloten, het weerhoudt DAF er niet van door te gaan met het testwerk van de opvolger van de XF.

Er duiken al langer foto’s op van zwaar ingepakte trucks rondom Eindhoven, nu hebben we echter recente beelden van dichtbij. Door al dat extra plastic is er nog helemaal niets te zien van het uiterlijk van de nieuwe cabine die momenteel voor de nieuwe XF wordt ontwikkeld. Dat DAF bezig is met een opvolger, lijkt logisch. De huidige XF gaat namelijk in feite al mee vanaf halverwege jaren 80 toen de eerste 95 verscheen. Natuurlijk is de cabine in de loop der jaren bij de tijd gehouden met steeds betere interieurmaterialen, de nieuwste technieken en accessoires en de laatste veiligheidssystemen. En nog steeds behoort de XF SuperSpaceCab tot een van de ruimste cabines op de markt. Dat zijn voor het nieuwe ontwerp grote schoenen om te vullen.

opvolger XF

Mooie foto van dichtbij, maar door alle camouflage is er nog niets van een uiteindelijke vorm te zien.

Zoals gezegd, kun je door het vele plastic op de testauto echt niet zien hoe het er straks allemaal uit gaat zien. Dankzij de foto’s van Truckstar-lezer Rangco Kieft die dit prototype recent spotte in Weert, kunnen we het wel goed tot in detail bekijken. Genoeg voer voor speculatie. Want gaat de nieuwe reeks niet alleen de XF opvolgen, maar ook de CF? Ofwel gaat DAF over op een modulair bouwsysteem als we ook bij andere fabrikanten als Scania en Volvo zien? Het antwoord op die vragen laat, zo gokken wij, nog wel twee jaar op zich wachten.

opvolger XF

Dit wordt de opvolger van de DAF XF, zo schatten wij.

Wat is er al wel te zien op de foto’s? Als eerste een grote rechtopstaande maar wel gebogen voorruit voor zoveel mogelijk binnenruimte maar ook stroomlijn. Verder zijruiten uit een stuk, grote bergvakken onder het bed en grote buitenspiegels. Al zouden we ons voor kunnen stellen dat die nog vervangen gaan worden door camera’s. Mercedes heeft dat nu al en over nog eens twee jaar is die techniek alleen maar beter geworden. Voor de rest is het afwachten op de volgende spionagefoto’s die wellicht meer details vrijgeven over de nieuwe DAF.

Kijk hier eerdere spots van de DAF testtrucks

7 Reacties
 1. Hij lijkt van buiten op de Volvo en Mercedes kan bijna ook niet anders daar de meeste onderdelen van dezelfde leveranciers komen ,heb hem gezien zonder camouflage.

 2. In de tekst lees ik over de grote buitenspiegels.
  Ik ben de testtruck afgelopen week tegen gekomen en nu was deze , naast de grote spiegels, ook voorzien van de camera’s zoals ze bij Mercedes erop zitten

 3. Wat blijft ons steeds bezig houden straks komt er weer een nieuwe,
  truck uit en hoe zou de binnenkant eruit komen te zien ?
  DAF trucks in Eindhoven houden het nog wel heel erg spannend en,
  zou deze nog zuiniger zijn dan zijn voorganger ?
  En krijgt deze ook weer een mooie kleur dan zoals op de foto staat,
  is dit best een mooie kleur al zeg ik het zelf !
  En dan komt de vraag waar gaan ze deze truck bouwen en wanneer is hij,
  in het echt te zien voor ons ?
  En wordt deze ook elektrische dan ik ben eerlijk gezegd zeer benieuwd,
  wie zou het zeggen en deze ook net zo goed op de markt liggen net als,
  zijn voorgangers ?
  Kijk persoonlijk blijf ik het nog steeds een mooie truck vinden het heeft,
  het model op zijn voorgangers zoals aan de buitenkant te zien !
  Zo hoop ik maar dat deze snel in productie wordt genomen en dat deze,
  net zo’n succes heeft als zijn voorgangers !
  Ik kijk er nu al naar uit als deze op de weg komt en wie zou de eerste,
  klant zijn die met deze mooie truck gaat rijden ?
  Mvrg
  Rolf.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie