| 10:27 | Robert Servaas

DAF blijft testen met de opvolger van de XF

Door de coronacrisis blijven de vrachtwagenfabrieken weliswaar nog even gesloten, het weerhoudt DAF er niet van door te gaan met het testwerk van de opvolger van de XF.

Er duiken al langer foto’s op van zwaar ingepakte trucks rondom Eindhoven, nu hebben we echter recente beelden van dichtbij. Door al dat extra plastic is er nog helemaal niets te zien van het uiterlijk van de nieuwe cabine die momenteel voor de nieuwe XF wordt ontwikkeld. Dat DAF bezig is met een opvolger, lijkt logisch. De huidige XF gaat namelijk in feite al mee vanaf halverwege jaren 80 toen de eerste 95 verscheen. Natuurlijk is de cabine in de loop der jaren bij de tijd gehouden met steeds betere interieurmaterialen, de nieuwste technieken en accessoires en de laatste veiligheidssystemen. En nog steeds behoort de XF SuperSpaceCab tot een van de ruimste cabines op de markt. Dat zijn voor het nieuwe ontwerp grote schoenen om te vullen.

opvolger XF

Mooie foto van dichtbij, maar door alle camouflage is er nog niets van een uiteindelijke vorm te zien.

Zoals gezegd, kun je door het vele plastic op de testauto echt niet zien hoe het er straks allemaal uit gaat zien. Dankzij de foto’s van Truckstar-lezer Rangco Kieft die dit prototype recent spotte in Weert, kunnen we het wel goed tot in detail bekijken. Genoeg voer voor speculatie. Want gaat de nieuwe reeks niet alleen de XF opvolgen, maar ook de CF? Ofwel gaat DAF over op een modulair bouwsysteem als we ook bij andere fabrikanten als Scania en Volvo zien? Het antwoord op die vragen laat, zo gokken wij, nog wel twee jaar op zich wachten.

opvolger XF

Dit wordt de opvolger van de DAF XF, zo schatten wij.

Wat is er al wel te zien op de foto’s? Als eerste een grote rechtopstaande maar wel gebogen voorruit voor zoveel mogelijk binnenruimte maar ook stroomlijn. Verder zijruiten uit een stuk, grote bergvakken onder het bed en grote buitenspiegels. Al zouden we ons voor kunnen stellen dat die nog vervangen gaan worden door camera’s. Mercedes heeft dat nu al en over nog eens twee jaar is die techniek alleen maar beter geworden. Voor de rest is het afwachten op de volgende spionagefoto’s die wellicht meer details vrijgeven over de nieuwe DAF.

Kijk hier eerdere spots van de DAF testtrucks

4 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie