| 13:48 | Robert Servaas

Voorbode van een nieuwe DAF?

Truckstar-lezer Kevin Mommersteeg spotte in Geldrop deze gecamoufleerde truck waarbij direct de vraag rijst, wat is het merk? Aan het chassis en de zijbeplating te zien, gaat het hier om een DAF. Niet zo vreemd omdat de fabriek in Eindhoven zit, op een steenworp afstand van Geldrop.


De cabine is echter flink ingepakt waardoor er nauwelijks een voorstelling te maken is van de uiteindelijke vorm. Is het een facelift van de XF met een kleine neus aan de voorzijde, zoals de nieuwe regels toelaten? Of is het een geheel nieuwe cabine die de XF gaat vervangen? Dat laatste zou zomaar kunnen want de XF is tenslotte in de basis al zo’n 32 jaar oud. De cabine debuteerde destijds op de toen geheel nieuwe DAF 95.

Het blijft echter gissen want DAF zelf hult zich in stilzwijgen omtrent de foto’s. Wat we zelf zien is een voorruit die wat boller lijkt en een ander dak. De cabine lijkt ook wat hoger wat zou kunnen duiden op een vlakke vloer. We wachten af.

3 Reacties
  1. Ik ben ook benieuwd naar deze mogelijke nieuwe DAF. Ik vraag me ook af of hij nog spiegels krijgt (zoals dit prototype) of dat ze met camera’s gaan werken zoals, de nieuwe Actros.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie