Hazeldonk
| 12:40 | Rik Werner

Chauffeurs parkeren nu beveiligd op Hazeldonk, maar wél tegen betaling

De gerenoveerde truckparking Hazeldonk aan de snelweg A16 nabij de Belgische grens is gisteravond officieel heropend. Het terrein is voortaan beveiligd en dat zou een eind moeten maken aan de reeks van ladingdiefstallen op de truckparking.
Chauffeurs kunnen op Hazeldonk het eerste uur gratis parkeren, daarna geldt een tarief van 1,40 euro per uur, met een voorlopig maximum van 5 euro per dag. Als alle overige voorzieningen, zoals een verblijfsruimte met tv, toiletten, douches, wasmachines, drogers en verkoopautomaten volledig operationeel zijn wordt er vooralsnog een maximum dagtarief van 14 euro gerekend, zo meldt de exploitant. Dat zou half november het geval moeten zijn. Chauffeurs kunnen in de tussentijd voor de meeste voorzieningen terecht in het naastgelegen restaurant.

Ladingdiefstal

,,We zien dat er een grote vraag is naar veilige parkeerplekken, met bijbehorende voorzieningen”, aldus de Bredase wethouder Boaz Adank van Economische Zaken en Mobiliteit. Hij verrichtte de officiële openingshandeling. ,,Met deze beveiligde truckparking voldoen we aan die vraag en bieden we een aantrekkelijke en broodnodige plek voor chauffeurs om te overnachten. Ik ga ervan uit dat we hiermee zaken als ladingdiefstal en andere vormen van criminaliteit op Hazeldonk snel kunnen terugdringen.”

Netwerk

Initiatiefnemer Ton Barten is tevreden met het resultaat in Hazeldonk. ,,We werken aan een landelijk dekkend netwerk van goed ingerichte en veilige truckparkings. Dat netwerk krijgt steeds meer vorm. Wij exploiteren naast deze nieuwe parking al vijf truckparkings en twee trailerparkings in het Rotterdamse Havengebied. Daarnaast zijn we bezig met een parking in Duiven, en regelen we de Europese subsidie voor een parking in Venlo.”

Eerder dit jaar werd bekend dat Europa miljoenen subsidie beschikbaar heeft voor de aanleg van beveiligde truckparkings. Een Europees plan van aanpak, dat ladingdiefstal zou moeten tegengaan, is eveneens in de maak.

Lees ook: Plan voor truckparking A4 Bergen op Zoom.
Truckparking Hazeldonk wegens verbouwing in juli dicht.
Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie