*

| 15:17 | René Grünfeld

Plan voor truckparking A4 Bergen op Zoom

Ad Coppens, wethouder in Bergen op Zoom, wil dat er een grote truckparking langs de A4 komt.

Volgens hem is er momenteel een enorm gebrek aan geschikte en veilige parkeerplaatsen met de nodige overlast tot gevolg. Een truckparking langs de A4 daarom een oplossing zijn. Coppens wil met andere gemeenten onderzoeken of dit plan haalbaar is. Zo moet er nog een locatie worden vastgesteld.

Controles

West-Brabant telt heel veel logistieke bedrijven en dus is er veel vrachtverkeer. De politie controleert wel op overnachtende chauffeurs op bedrijventerrein Theodorushaven/Noordland/De Poort. Daar veroorzaakten vooral Oost-Europeanen een grote bende. Als gevolg van de controles zijn zij uitgeweken naar rustplaatsen langs de snelweg en naar andere bedrijventerreinen. Ook stoppen ze onder bruggen en op provinciale parkeerplaatsen.

Weekend

Het nabijgelegen Roosendaal heeft enkele jaren een truckparking met 120 betaalde plekken op Borchwerf. Die staat vooral in het weekend vol.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

1 Reactie
  1. Dit is geen primaire taak van welk gemeente bestuur dan ook.wat hij van plan is :,hij wil op de stoe]l vande ondernemer gaan zitten en het financiele risico op de burger(lees belastingbetaler) afwentelen.
    In Roosendaal is dit al een jaar of wat geleden gebeurt: de toemalige wethouder Adriaansen( nu burgemeester van Woensdrecht) en zijn partij drukte er een vrachtwagenparking door( ten koste vande reeds bestaande die voor de Roosendaalse chauffeurs was) met t resultaat dat de gemeente bijde huidige parking ieder jaar geld bij moet leggen,belastinggeld he.

    Dit is een taak die men aan partikulier initiatief over moet laten(zoals de autohöfen in Duitsland,of Nobis Asten)die hebben daar verstand van,wethouders niet,die willen alleen met hun naamnen foto in de krant komen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie