| 13:32 | Rik Werner

Chauffeurs Reining mogen in Hoogezand blijven slapen op de zaak

Chauffeurs van Reining in Hoogezand mogen voortaan op de zaak overnachten. De gemeente Midden-Groningen heeft toestemming gegeven voor een proef, meldt RTV Noord. Die duurt tot 1 januari 2021.

Reining vindt dat de overnachtingsmogelijkheid bittere noodzaak is, nu chauffeurs hun 45 uurs weekendrust niet meer in de cabine mogen doorbrengen. De ILT controleert sinds 1 februari op naleving.

Oogje in zeil

,,Reining heeft verder aangegeven dat de chauffeurs in de directe omgeving van hun vrachtwagen met lading aanwezig dienen te blijven. Om die reden is overnachten in een hotel of vakantiehuis niet wenselijk omdat daar niet geparkeerd kan worden’’, meldt de gemeente Midden-Groningen in een toelichting op RTV Noord. Midden-Groningen voegt er aan toe een oogje in het zeil te houden. Omliggende bedrijven mogen van de proef geen hinder ondervinden.

Reining is niet het enige transportbedrijf dat slaapfaciliteiten voor chauffeurs op poten zet. Don Trucking uit Winterswijk realiseert een chauffeurshotel in een voormalige huishoudschool in Ulft.

Lees ook: Ulft voelt zich overvallen door komst chauffeurshotel Don Trucking.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie