Boom DAF
| 13:11 | Rik Werner

Boom Transport houdt het bij DAF en niets anders

DAF speelt een hoofdrol in het wagenpark van Boom Transport. Sterker nog, alle 32 trekkers zijn van het Eindhovense merk.

Dat blijft zo, want onlangs heeft het transportbedrijf vijf DAF’s van het type XF 450 FTP Super Space Cab in gebruik genomen. In januari komen er nog vier exemplaren bij.

Engeland

Boom Transport legt zich toe op het transport van gekoelde producten in onder meer de levensmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie. De ritten gaan dagelijks van en naar Engeland, Schotland en Wales. Gemiddeld rijden de trucks zo’n 150.000 kilometer per jaar.

Maatwerk

,,Onze ervaringen met DAF zijn goed. Niet alleen met de trucks en de techniek, maar ook met het leveren van maatwerk’’, aldus Peter Boom, mede-eigenaar van het bedrijf uit Vanray. ,,Omdat wij rekening moeten houden met de Engelse wetgeving, hebben we enkele speciale eisen, zoals een extra voorloopas in combinatie met maximale tankinhoud. DAF levert die affabriek.’’

Boom DAF

 

Pilotbedrijf

Boom Transport beschikt nu dus over 32 DAF-trekkers en 40 koel-vries trailers. De vernieuwde DAF XF bevalt de chauffeurs goed. Boom: ,,Eigenlijk hebben we alleen maar lof voor deze vrachtwagen. De chauffeurs zijn met name te spreken over de nieuwe Traxon-versnellingsbak. Het is een waar genot om hiermee te rijden. DAF luistert echt naar chauffeurs en houdt rekening met wensen bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. We hebben regelmatig meegewerkt als pilotbedrijf bij nieuwe ontwikkelingen.’’

Lees ook: Vakjury verkiest DAF’s CF en XF tot International Truck of the Year. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie