Robin Eriks
| 14:05 | Arjan Olsthoorn

Blikvanger: De Actros van Robin Eriks is een ‘man on the moon’

De nieuwe Actros van Robin Eriks valt op, van buiten én van binnen. Het thema van de truck is ‘man on the moon’. Reden genoeg om de felgroene Mercedes eens van dichtbij te gaan bekijken.

Zo’n thema roept natuurlijk direct de vraag op waar het vandaan komt. “Ik was altijd al gefascineerd door ruimtevaart”, vertelt Robin (23). “Het moest daarom iets met de ruimte worden. En net als in een ruimtevoertuig zit je in de vrachtwagen ook alleen, een beetje in je eigen cocon. Een soort man op de maan, zeg maar. Zo is het idee geboren.”

Over de invulling is veel met de mannen van Buffl bekleders gesproken. Zo kwamen ze niet alleen op de sterrenhemel in het plafond, maar ook op de wereldbol tegen de achterwand van de cabine. Het geheel is smaakvol uitgevoerd en het thema komt overal terug. Zo is in de mat op de motortunnel een astronaut te zien en worden de deurpanelen opgesierd door het NASA-beeldmerk. Op de rechter zijwand zweeft nog een astronaut en de kreet ‘man on the moon’ staat tussen de sterren die op de onderzijde van het tweede bed zijn aangebracht. Dat bed is overigens opvallend breed. “Ja, dat kun je als optie bestellen. Het is 90 centimeter breed en daar slaap ik altijd. Het heeft ook een fijn dik matras.”

Lees ook:
Deze Scania is een Zweed met Amerikaanse twist uit Zeeland

Handig en comfortabel
Dat de nieuwe truck van Robin Eriks een Mercedes moest worden, stond direct vast. “Mijn vorige auto was ook een Actros en die beviel erg goed. En ik vind die nieuwe echt mooi met zijn digitale dashboard. En dan die camera’s in plaats van buitenspiegels; dat maakt hem net even anders. Het MirrorCam-systeem werkt overigens fantastisch. Ik ben er heel tevreden over.” Bij het bestellen werd zo’n beetje het hele optielijstje aangekruist, dus alle veiligheids- en assistentiesystemen zitten erop. Daarnaast koos Robin voor een luchtgeveerde vooras. “Handig met die lowbar, dan rijd je hem niet zo snel stuk op stoepranden en drempel. Bovendien is het heel comfortabel.”

Eriks

De glanzend zwarte grille breekt mooi met het groen-metallic.

Lees het hele verhaal in Truckstar editie 4. Bestel hem nu (zonder verzendkosten)! Of word abonnee en je ontvangt Truckstar automatisch bij je thuis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie