| 12:18 | René Grünfeld

Aftellen voor de nieuwe generatie Mack

Terwijl Europa naar de nieuwe bouwvoertuigen van Scania kijkt, is Mack bijna klaar voor de presentatie van zijn jongste serie zware trucks.

Voor de Amerikanen is het aftellen geblazen tot 13 september, de dag dat het doek eraf gaat. Het publiek kan de nieuwe  generatie Macks zien op de North American Commercial Truckshow in Atlanta, Georgia. Die duurt van 25 t/m 28 september.

Built like a Mack

Voorlopig is er weinig concreets over de nieuwe Macks bekend, behalve dan dat er ongetwijfeld een hoop Volvo-techniek onder het Mack-uiterlijk schuil zal gaan. Zelfs de beroemde Zweedse cabine-slagtest heeft zijn weg naar Allentown gevonden. De ontwerpers bij Mack houden overigens vast aan de waarden die het merk spreekwoordelijk heeft gemaakt: ‘Built like a Mack’ staat in de VS voor ‘onverwoestbaar’. Liever dan voor trendy kiezen zij daarom voor duurzaam; zelfs de buldog zal nooit van plastic worden gemaakt: “Elk onderdeel van onze trucks moet betrouwbaarheid uitstralen.”

Uithoudingsvermogen

Natuurlijk is er bij het ontwerp van de cabine veel aandacht voor comfort en ergonomie, en kunnen klanten kiezen uit verschillende kleuren en materialen voor het interieur. Er zijn meer en andere functies op het stuur ondergebracht en ook naar het zitcomfort en uithoudingsvermogen van de stoelen is nog eens goed gekeken. Getuige de invoering van de slagtest is de veiligheid naar een hoger plan getild waarbij Mack ongetwijfeld van de kennis en ervaring van Volvo Trucks kan profiteren.

Brandstofbesparing

Uit eigen keuken komen onder meer het nieuwe uiterlijk van de cabine met een verbeterde stroomlijn. Onder meer door meer lucht over de cabine te leiden in plaats van erlangs, is een brandstofbesparing van 2 procent mogelijk gebleven, zeggen de ingenieurs. De nieuwe aandrijflijn zal daar ongetwijfeld nog meer procenten aan toevoegen, al naar gelang de keuzes die de klanten maken want ook bij Mack kun je motoren en versnellingsbakken bestellen van het merk naar jouw keuze.

Nederlandse Mack-fans kunnen op 8 oktober weer terecht op de Mack & Speciaal Transportdag in Amsterdam.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie