Tesla
| 09:28 | Rik Werner

Breytner als eerste Nederlandse transporteur de weg op met Tesla Semi

Vervoerder Breytner uit Rotterdam is het eerste Nederlandse transportbedrijf dat aan de slag gaat met de elektrische truck van Tesla.

Dat maakte de firma in Amsterdam bekend tijdens het jaarcongres van Transport en Logistiek Nederland.

De deal werd in Amsterdam symbolisch bekrachtigd met Jerome Guillen van Tesla. ,,We willen graag voorop lopen in elektrisch transport, en dus ook met deze Tesla”, aldus Marie-Jose Baartmans van Breytner.

Typegoedkeuring

Breytner treedt hiermee in de voetsporen van Wal-Mart, JB Hunt Transport, Girteka en Fercam, die de afgelopen anderhalve week al orders hebben geplaatst bij het bedrijf van Elon Musk. De eerste Tesla Semi e-trucks verschijnen als alles meezit in 2019 in Noord-Amerika op de weg. Daarna zou de levering in Europa op gang moeten komen. Om door de Europese typegoedkeuring te komen, moet de Semi hier en daar worden aangepast, zo vertelde Baartmans. ,,Dat zal wel goedkomen.’’ Breytner overweegt de Semi eventueel als LZV-trekker in te gaan zetten. ,,Maar het duurt nog even voor het zover is.’’

MJ-Baartmans-Breytner

Breytner staat bekend om haar streven naar emissievrij transport. Het bedrijf nam eerder dit jaar twee 19 tons vrachtwagens van Emoss in gebruik en heeft nu vier e-trucks van dit kaliber rondrijden.

Emoss

Lees ook: ‘Nieuwe Tesla Semi e-truck kost 250.000 dollar’

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie