Anja en Ludo Stroink
| 13:16 | Rik Werner

Chauffeursrestaurant De Nieuwe Keulse sleept Venlo voor de rechter

Chauffeursrestaurant De Nieuwe Keulse in Venlo heeft de gemeente Venlo voor de rechter gedaagd. De Nieuwe Keulse vindt dat de gemeente niet gerechtigd is het parkeerterrein voor en de toegangswegen naar het restaurant af te sluiten.

Met de komst van tuincentrum Van Cranenbroek dreigt dit te gebeuren, stelt het restaurant. Het tuincentrum vestigt zich op het voormalige douaneterrein aan de Keulse Barrière. Venlo heeft afgelopen donderdag de vrachtwagenparkeerplaats, waar vooral chauffeurs van zwaar en speciaal transport hun toevlucht zochten, afgesloten wegens toenemende vervuiling. Inmiddels hebben meer dan 1.700 boze vrachtwagenchauffeurs in een online petitie hun ongenoegen over de sluiting van de truckparking kenbaar gemaakt. Zij dreigen 1 november de binnenstad van Venlo te blokkeren met hun trucks, als de gemeente niet snel met een oplossing komt.

Erfdienstbaarheid

Advocatenkantoor Van Dinter uit hat naburige Herten heeft Venlo namens uitbaters Ludo en Anja Stroink gedagvaard. De juristen vinden dat er een zogeheten recht van erfdienstbaarheid is ontstaan. Omdat de uitbaters en bezoekers van De Nieuwe Keulse deze onderneming al 45 jaar via het oude douaneterrein bereiken, hebben zij volgens Van Dinter het recht dit te blijven doen zolang het etablissement in gebruik is. Advocaat Gerard van Dinter stelt dat dit recht na twintig jaar is ontstaan. Op de locatie van De Nieuwe Keulse is sinds 1972 een restaurant gevestigd.

De Nieuwe Keulse

Inkomsten

,,De gemeente Venlo heeft onterecht nul rekening gehouden met de belangen van de uitbaters”, zegt Gerard van Dinter tegenover Dagblad De Limburger. ,,Dat is een overheid volstrekt onwaardig. Het gaat ons er niet om de komst van Van Cranenbroek te dwarsbomen, wél willen we de inkomsten van de uitbaters veiligstellen.” Volgens Van Dinter heeft Van Cranenbroek 235.000 euro geboden voor het restaurant met bijbehorende bedrijfswoning. De advocaat meent dat ten minste 800.000 euro een reëler bedrag zou zijn. Er zou inmiddels niet meer onderhandeld worden.
In een brief aan Van Dinter schrijft de gemeente Venlo dat het wél rekening houdt met de belangen van De Nieuwe Keulse. Een brede groenstrook zou dienen als overgang tussen het terrein van Van Cranenbroek en De Nieuwe Keulse.

De Nieuwe Keulse

Kort geding

Van Dinter heeft namens Stroink ook nog een kort geding aan tegen Venlo aangespannen vanwege de acute sluiting van het parkeerterrein. Die sluiting was voorzien voor maart 2018, maar werd plotseling vervroegd naar 19 oktober jongstleden. Stroink zegt als direct gevolg van dit besluit zes man personeel afgelopen woensdag naar huis te hebben gestuurd. ,,De gemeente heeft niets van zich laten horen. Ik moest het vernemen uit de media. Ik probeer het nu alleen te rooien met mijn vrouw Anja’’, klinkt het strijdlustig aan de telefoon. ,,We blijven open zo lang het gaat. We hebben nog parkeerplaatsen voor dertig vrachtwagens, alleen niet meer voor zwaar en speciaal transport.’’ Stroink zegt ook geen plannen te hebben om te verkassen. ,,Dit terrein is van ons. En dat neemt niemand ons af.’’

Over twee weken komt het kort geding voor.

(Foto: still Omroep Venlo)

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

1 Reactie
  1. Werkelijk schandalig van de Gemeente Venlo om een hard werkende ondernemer de nek om te draaien. Volgens mij is er een pact gesloten met Van Cranenbroek om Ludo om zeep te helpen. Ik hoop van ganser harte dat de rechtszaak in het voordeel van Ludo en Anja beslecht wordt.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie