Duitsland favoriet bij chauffeurs
| 10:27 | Rik Werner

Deze week strenge politiecontroles in Duitsland op weggedrag

De politie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen controleert deze week nauwgezet het verkeersgedrag van vrachtwagenchauffeurs. Daarvoor zijn zestig extra agenten opgetrommeld, zo melden Duitse media.

De politie houdt vooral in de gaten of chauffeurs wel voldoende afstand houden en niet al rijdend met hun smartphone bezig zijn. De agenten voeren de controles uit op bruggen boven de diverse snelwegen. Afgelopen maandag werden al direct 220 chauffeurs op de bon geslingerd die te dicht achter hun voorganger reden. Achttien chauffeurs werden bekeurd omdat zij aan het whatsappen waren. Inmiddels staat de teller al op ruim zevenhonderd prenten.

Dodelijke ongelukken

Aanleiding voor de controle is het grote aantal ongelukken in Noordrijn-Westfalen, waarbij vorig jaar opvallend veel vrachtwagens waren betrokken. Daarbij kwamen in totaal acht mensen om het leven. Bij diverse ongevallen bleken chauffeurs te weinig afstand te hebben gehouden. Ook kwam na onderzoek aan het licht dat veel chauffeurs het sinds 2015 verplichte noodremsysteem hadden uitgeschakeld.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

1 Reactie
  1. Weet iemand of een vrachtwagenchauffeur verplicht een paspoort moet kunnen tonen of is een ID kaart ook voldoende. En wat kost een bekeuring van het niet kunnen tonen?

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie