VTS Boxmeer
| 06:50 | Arjan Olsthoorn

VTS Boxmeer tekent voor twee Volvo’s FH Electric

VTS Transport & Logistics uit Boxmeer heeft onlangs een order getekend voor twee Volvo’s FH Electric. BAS Truck Center levert de 4×2 trekkers na de zomer. De elektrische trucks worden ingezet voor de distributie van medicijnen door Nederland, België en het Duitse Ruhrgebied.

We willen onze dienstverlening verder verduurzamen en daarmee de belasting op de omgeving tot een minimum beperken. Bovendien zijn er zero-emissie zones aangekondigd. Met deze elektrische trucks willen wij ervaring opdoen met het gebruik van en het rijden met batterij elektrische vrachtwagens”, verklaart Joost Hafmans, directeur van VTS Transport & Logistics.

Opdrachtgevers willen duurzame inzet

De elektrische Volvo FH 4×2-trekkers worden gekoppeld aan ‘new cool’-opleggers die volledig elektrisch koelen. De trucks worden door VTS ingezet voor verschillende multinationals in de farmaceutische industrie. Ook de trajecten zijn divers. Zo gaan de trucks rijden door Nederland, België en het Ruhrgebied in Duitsland.

Lees ook: Volvo FE Electric voor Rebro Transport

“Steeds meer van onze opdrachtgevers vereisen een duurzame inzet. Alles wat wij doen op het gebied van verduurzaming wordt bijzonder positief gewaardeerd door onze klanten. Duurzaamheid is een belangrijk criterium wat meespeelt in de keuze van de juiste partner. Door naast het beperken van het brandstofverbruik nu ook elektrische trucks in te zetten, laten wij zien dat we ook in de toekomst de juiste partij zijn”, vertelt Joost Hafmans.

Opladen

“Opladen gaan we doen op de hoofdvestiging in Boxmeer waar VTS beschikt over 5.000 zonnepanelen. De opbrengst van deze panelen gebruiken we voor de dagelijkse werkzaamheden in het magazijn en de kantoren. Onze berekening laat zien dat we een gedeelte van de opbrengst ook kunnen gebruiken voor het opladen van de elektrische trucks. Daarnaast kopen wij sowieso zoveel mogelijk groene stroom in om de impact van onze werkzaamheden op het klimaat zo laag mogelijk te houden”, verklaart Joost Hafmans.

Lees ook: VTS Transport investeert in Volvo’s FM op LNG voor distributie

VTS Transport & Logistics

VTS Transport & Logistics is een snelgroeiende logistiek dienstverlener gespecialiseerd in opslag en distributie van farma- en healthcare producten. Duurzaamheid is voor VTS belangrijk. Door minder brandstof te verbruiken en door inzet van CO2-besparende alternatieven zet het bedrijf in op duurzame opties. Zo heeft VTS inmiddels al 22 Volvo’s FH I-Save rijden waarmee ze minder brandstof verbruiken en dus minder CO2 uitstoten. Nog eens 41 nieuwe Volvo-trucks met I-Save en zuinige Turbo Compound-motor staan in order voor levering in 2022.

VTS Transport & Logistics

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie