| 14:28 | Arjan Olsthoorn

Volvo Trucks zet productie en verkoop in Rusland stil

De Zweedse vrachtwagenfabrikant Volvo heeft zijn productie en verkoop in Rusland stopgezet vanwege de oorlog in Oekraïne, meldt het bedrijf.

“We hebben nu wat meer duidelijkheid over sancties en veiligheid in de regio… dit betekent dat alle operaties in Rusland eindigen”, vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan Reuters, eraan toevoegend dat de maatregelen tot nader order zouden gelden. Charles Engelaar, Director Marketing and Communications bij Volvo Trucks Nederland, bevestigt dit aan Truckstar

Volvo Group genereert ongeveer 3% van zijn omzet in Rusland en heeft één fabriek in het land. De vrachtwagenfabriek is gevestigd in Kaluga, 180 km ten zuidwesten van Moskou. Bij de fabriek werken ongeveer 700 werknemers. In de fabriek produceert Volvo Trucks de FH, FM en FMX met 11 en 13 liter motoren. Het 10-jarig jubileum werd gevierd in 2019.

Lees ook: Daimler Truck stopt samenwerking met Russische Kamaz

In totaal zijn er in Rusland 31.727 voertuigen geproduceerd. Daarvan zijn er 28.000 Volvo en 3.727 Renault. Volvo Trucks produceerde er tevens 3.689 cabines die naar Gent (België) geëxporteerd werden. Wat dat voor gevolgen heeft voor de truckproductie in Europa is niet bekend gemaakt.

Volvo Trucks Russia

Volvo Trucks fabriek in het Russische Kaluga.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie