Kisjes Transport
| 10:04 | Arjan Olsthoorn

Volvo FMX met 50 ton meter autolaadkraan voor Kisjes Transport

Kisjes Transport neemt opnieuw een elektrische truck in gebruik, na de eerder geleverde Volvo FH Electric. De eerste Volvo FMX Electric met 50 ton meter autolaadkraan van Nederland is toegevoegd aan het wagenpark van zusterbedrijf Vels Transport in Oostzaan.

De volledig elektrische Volvo FMX 6x2V Electric met Hyva HMF autolaadkraan – voorzien van jib en ruim dertig meter mast – zal voornamelijk hijswerkzaamheden gaan uitvoeren bij bouwprojecten. “Opdrachtgevers eisen bij de aanbesteding van een project dat materiaal zero-emissie wordt aangeleverd”, zegt directeur Gerbrand Oterdoom. “De aanschaf van deze elektrische truck kan dus het verschil maken tussen een project wel of niet gegund krijgen. Het is een groot voordeel dat we onze leveringen nu uitstootvrij kunnen uitvoeren in bijvoorbeeld de binnenstad van Amsterdam – ook met oog op de komst van zero-emissiezones in 2025.”

‘Af-fabriek veel opties’

“Volvo Trucks is voorloper in elektrische trucks. De technische mogelijkheden voor de configuratie van hun elektrische truckrange is gelijk aan die van hun dieseltrucks. Daarmee onderscheidt het merk zich echt. Bovendien biedt Volvo Trucks af-fabriek veel opties, waaronder het versterkte chassis van deze FMX Electric”, vervolgt Oterdoom. “Risico’s willen we zoveel mogelijk uitsluiten en daarom gaan we voor de zekerheid van een af-fabriek oplossing. Om die reden hebben we ook gekozen voor een servicecontract bij Volvo Trucks voor het onderhoud.”

Advies en begeleiding

De truck is geleverd door LVS Trucks. Vels Transport heeft zich in aanloop naar de aanschaf goed laten adviseren en begeleiden. “Bij de inzet van een elektrische vrachtwagen komt zoveel meer kijken dan het voertuig alleen. Het is daarom prettig om te kunnen vertrouwen op de expertise van de Volvo Trucks-dealer op het gebied elektrisch transport”, zegt Oterdoom. “Daarbij hebben we onder andere gekeken naar de TCO en de ervaringen van bedrijven die al met elektrische trucks rijden. Ook is uitgebreid gesproken over de laadinfrastructuur en wat we aan capaciteit nodig hebben om in de toekomst verder te kunnen opschalen. We hebben voor deze elektrische FMX en de eerder geleverde Volvo FH Electric laadfaciliteiten laten plaatsen ons terrein in Oostzaan.”

Lees ook: Bork Groep zet multifunctionele Volvo FMX Electric in

Voorafgaand aan de aanschaf heeft het bedrijf met een elektrische demotruck gereden. Chauffeurs hebben onder begeleiding van een chauffeurstrainer tips en instructies gekregen om zo energie-efficiënt mogelijk te rijden.

Over Kisjes Transport en Vels Transport Oostzaan

Sinds 2020 is Vels Transport in Oostzaan een zusterbedrijf van Kisjes Transport & Verhuur uit Apeldoorn. Vels Transport is opgericht in de jaren ’30 en gezamenlijk houden de bedrijven zich bezig met het transport van bouwmaterialen, vervoer van materialen voor evenementen en beurzen, hijswerkzaamheden en containerverhuur. Dagelijks vervoert het ook veel materialen voor de energiesector. Het wagenpark van de ondernemingen bestaat uit 36 trucks, waarvan vijf Volvo-trucks.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie