| 11:51 | Robert Servaas

Volvo FH 460 turbo compound voor De Groot

Het wagenpark van transportbedrijf De Groot uit Leerbroek bestaat al sinds de oprichting eigenlijk voornamelijk uit DAF’s. Nu is daar een Volvo FH 460 turbo compound aan toegevoegd.

De firma werd in 1960 opgericht door Arie de Groot die begon met één bussenwagen, en één opdrachtgever genaamd Amilko. Door de groei van Amilko groeide het bedrijf van De Groot mee. Inmiddels staat de derde generatie bij dit familiebedrijf aan het roer en is De Groot uitgegroeid tot een specialist in het vervoeren van zuivel. Door een uitgebreid wagenpark met verschillende tanken kunnen ze koude en warme producten vervoeren en de kwaliteit hiervan waarborgen. Het ophalen van melk bij verschillende veehouders in heel Nederland is nog steeds de kern van de organisatie. De Groot transporteert zuivel in de gehele Benelux, noord Frankrijk en Duitsland.

Het wagenpark bestaat al sinds 1960 hoofdzakelijk uit DAF’s. Nu is daar een Volvo FH 460 aan toegevoegd. De nieuwe FH5 trekker heeft de turbo compound motor en is gespoten in de kenmerkende rood met zilveren huisstijl. Extra verlichting op het dak en luchthoorns maken het helemaal af. Arco de Groot: “De keuze voor een eerste Volvo in ons wagenpark komt omdat men bij Van Dijk goed meedacht over oplossingen om in combinatie met een nieuwe oplegger CO2 neutraal te kunnen laden en lossen. De nieuwe trekker heeft daar allerlei mogelijkheden voor. Hoe alles in de praktijk gaat werken, moeten we de komende maanden ontdekken maar de eerste voortekenen zijn goed.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie