Fihuma
| 11:31 | Robert Servaas

Volvo FH met zuig-/blaasopbouw voor Fihuma Groep

Fihuma Groep uit Rotterdam heeft een Volvo FH 460 10×4 tridem met zuig-/blaasopbouw in gebruik genomen. Het bedrijf koos voor deze configuratie omdat Volvo Trucks maatwerk kon leveren om de gecompliceerde opbouw mogelijk te maken. Dealer Volvo Group Truck Center zorgde ervoor dat het nieuwe concept in samenwerking met Amphitec daadwerkelijk gerealiseerd werd.

Fihuma Groep zet de nieuwe aanwinst hoofdzakelijk in voor het verwijderen en aanbrengen van dakgrind op wooncomplexen en kantoren. “Voorheen zetten we alleen trekker-opleggercombinaties in bij deze werkzaamheden”, vertelt Eric Nijemanting, eigenaar van Fihuma Groep. “In overleg met onze vaste machineleverancier hebben we een nieuw concept uitgedacht waarmee we nu en in de toekomst voldoen aan milieueisen. Ook en we bovendien het te laden gewicht konden optimaliseren.”

10×4-chassis

Na een uitgebreide oriëntatie koos Fihuma Groep voor een Volvo FH 460 10×4-chassis. Door opbouwer Amphitec is het voorzien van een zuig-/blaasopbouw. “Doorslaggevend in onze keuze was dat Volvo in staat bleek om onze technische wensen te vertalen naar een maatwerkoplossing. Het is een grote pre dat Volvo af fabriek een kant-en-klaar chassis levert. Daardoor is de levertijd korter en hoeven er geen aanpassingen aan het chassis te worden uitgevoerd,” vertelt Eric. De Volvo FH (GVW 47 ton) heeft twee 10-tons voorassen en is rondom luchtgeveerd. De tridem asopstelling draagt bij aan een optimale gewichtsverdeling. “De chauffeur is zeer tevreden over hoe soepel deze truck stuurt. Dat is ook een must omdat wij vaak in stadscentra en woonwijken moeten zijn, waar de ruimte soms beperkt is.”

Verwachtingen

Nijemanting is trots op het eindresultaat. “We hebben een voertuig gekregen dat volledig aan onze verwachtingen voldoet. We zijn perfect geholpen door Volvo Group Truck Center, die ons op technisch vlak helemaal heeft ontzorgd. In het voortraject hebben ze alle details en bijzonderheden die van belang waren voor de opbouw onderling afgestemd met Amphitec, dus daar had ik helemaal geen omkijken naar. Datzelfde geldt de komende jaren ook voor service en onderhoud dankzij het Volvo Blue servicecontract.” Daarnaast kan de werkplaats de inzet van het voertuig, de conditie van de slijtage onderdelen, eventuele foutcodes op afstand uitlezen en software op afstand updaten en/of configureren. Hiermee kunnen we het onderhoudsschema optimaliseren en dit voorkomt ongeplande stilstand en zorgt voor maximale uptime.

Fihuma Groep
De Fihuma Groep heeft een uitgebreid dienstenportfolio op het gebied van isolatie, ballastgrind, bodemafsluiting, daksloopwerk en vastgoedonderhoud. Het bedrijf levert totaaloplossingen voor dakdekkers en aannemers, woningbouwverenigingen, VvE’s en particulieren. Fihuma Groep bestaat sinds 1994 en heeft vestigingen in Rotterdam, Barendrecht en Kwadijk.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie