Volvo Defense
| 13:41 | Arjan Olsthoorn

Volvo Defense levert trucks aan Estland en Letland

Volvo Defense, een bedrijfsonderdeel binnen Volvo Trucks, heeft een raamovereenkomst gesloten met het Estse centrum voor defensie-investeringen en het ministerie van Defensie van de Republiek Letland voor de levering van logistieke trucks.

Volvo werd gekozen als een van de twee leveranciers die samen tot 3.000 voertuigen zullen leveren. Deze voertuigen worden afgeleverd over een periode van 7 jaar. Volvo Defense wil vanaf 2024 beginnen met de levering van logistieke trucks aan Estland en Letland. In totaal levert de Zweedse truckfabrikant 3.000 voertuigen, goed voor een totale waarde van ongeveer 440 miljoen euro. De overeenkomst heeft een looptijd van 7 jaar en kan indien nodig met 3 jaar worden verlengd.

FMX

Het contract werd ondertekend tijdens een ceremonie in Tallinn, Estland op woensdag 4 oktober, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Estse en Zweedse regering.
De Volvo-voertuigen zullen bestaan uit vijf vrachtwagenconfiguraties gebaseerd op de Volvo FMX. De overeenkomst omvat ook een uitgebreid programma voor onderhoud en reserveonderdelen. De voertuigen zullen worden geproduceerd in de Tuve assemblagefabriek van Volvo Trucks in Göteborg.

“Dit is een belangrijke deal voor Volvo Defense. Het is een bewijs van de betrouwbaarheid van onze producten en van Volvo als zakenpartner voor de lange termijn”, zegt Andreas Svenungsson, President van Volvo Defense. “Ik kijk ernaar uit om de komende jaren met onze Estse en Letse klanten samen te werken bij het op maat maken van producten en diensten.” De nieuwe overeenkomst bouwt voort op een lange relatie tussen Volvo Defense en de Estse strijdkrachten. De eerste leveringen vonden plaats in 2014.

‘Van groot belang’

“Dit contract is van groot belang voor Estland. Het biedt ons een unieke kans om op maat gemaakte voertuigen aan te schaffen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van onze defensiemacht. Wij zijn zeer verheugd dat wij een contract hebben gesloten met Volvo,” aldus Erko Sepri, Strategic Category Manager (Vehicles, Machinery and Logistics) van het Estse centrum voor defensie-investeringen.

legertruck

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie