velthuizen
| 08:04 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe Actros trekkers voor Van Veldhuizen Transport

Recentelijk heeft Van Veldhuizen Transport uit Veenendaal vier nieuwe Actros 1842 LS trucks in gebruik genomen. Met de in gebruikname van de nieuwe trekkers groeide het aantal Mercedes-Benz trucks in het wagenpark tot boven de veertig.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros is uitgeroepen tot International Truck of the Year 2020. De truck wordt geroemd om zijn innovatieve karakter dat bijdraagt aan een laag brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De MirrorCam zorgt met een verbeterde aerodynamica ook voor een aantoonbaar lager brandstofverbruik. Deze argumenten speelden voor mede-eigenaar Berth van Veldhuizen zeker een rol in de keuze voor Mercedes-Benz tijdens de oriëntatiefase: “Cijfermatig heeft de Actros ons opnieuw kunnen overtuigen. Bovendien hebben we door weer voor Mercedes te kiezen, een mooie uniforme uitraling in het wagenpark.”

Mercedes Benz Actros

Nieuwe trucks voor Van Veldhuizen Transport.

Veiligheid
Van Veldhuizen Transport koos bewust voor de smalle StreamSpacecabine met Multimedia Cockpit. De nieuwe Actros wordt standaard geleverd met de Mirrorcam en de noodstopassistent Active Brake Assist 5. Berth van Veldhuizen zag ook de meerwaarde van Sideguard Assist: “Als je iets kunt doen om ongelukken te voorkomen, dan is dat het altijd waard. Tegenwoordig kun je niet zonder.”

De transportwerkzaamheden van familiebedrijf Gebr. Van Veldhuizen Transport concentreren zich vooral op Nederland en België. De vloot bestaat uit 42 trekkende eenheden die bijna volledig uit Mercedes-Benz trucks bestaat. Vaste mobiliteitspartner is SternTrucks.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie