Transport betaalt rekening Calais
| 10:16 | Rik Werner

Verontruste chauffeurs eisen via online petitie bescherming van Brussel tegen criminelen

Vrachtwagenchauffeurs verenigd in het Facebookplatform Chauffeursnieuws zijn het geweld van migranten en criminele bendes zat. Onder de noemer ‘veiligheid voor chauffeurs’ zijn verontruste chauffeurs een online petitie gestart waarmee zij Brussel tot betere bescherming tegen aanvallen hopen te dwingen.

Deze week werden op Truckstop Gentbrugge langs de Belgische E17 in de nachtelijke uren verschillende chauffeurs belaagd en mishandeld door (vermoedelijk) groepen dolende migranten. Dat geval staat niet op zichzelf. In de afgelopen jaren zijn met name in het Franse Calais maar ook op andere plekken chauffeurs met enige regelmaat bedreigd, beroofd en gemolesteerd.

Europese agenda

De verontruste chauffeurs zeggen inmiddels de steun te hebben van de Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie/SGP), Agnes Jongerius en Dennis de Jong (PvdA/SP). Zij hebben te kennen gegeven de veiligheid van vrachtwagenchauffeurs zo snel mogelijk op de Europese agenda te willen plaatsen. Verschillende chauffeurs hebben al aangekondigd bij het uitblijven van bescherming ‘zelf maar maatregelen te treffen’, zo weten de initiatiefnemers van de petitie te melden.

Leger

Naar aanleiding van het recente geweld in België heeft de Vlaamse gouverneur Briers de Belgische regering gevraagd om het leger in te zetten om de chauffeurs te beschermen. Chauffeurs die de petitie willen ondertekenen kunnen terecht op de website Petities.nl.

Lees ook: Chauffeurs belaagd en mishandeld op Truckstop Gentbrugge.

Plan van aanpak én Europese miljoenen voor aanleg truckparkings.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

16 Reacties
 1. jongens kom op, deze mensen rijden niet alleen voor hun loon ook met onze voedingsmiddelen en andere dagelijkse benodigdheden. Steun ze en bescherm ze. Ze zijn vaak gebonden aan een tijdlimit en dat is al zwaar. Moeten ze ’t nog zwaarder maken?

 2. Het is toch te gek dat die mensen niet op een normale manier hun werk kunnen doen.
  Dat loopt niet alleen op de rijbaan, het is ook nog eens gevaarlijk.
  Brussel je moet deze mensen beschermen dat is jou taak!!

 3. Deze chauffeurschauffeur verdienen veiligheid.ze doen hun werk ze zorgen voor iedereen van ons voor al onze spullen eten luxe op de plaats te krijgen.vind het schande dat ze nog niet beschermd worden.

 4. Het word eens hoog tijd dat in het algemeen de vrachtwagenchauffeurs beschermd worden door al van deze dingen. Want per slot van rekkenig doe wij als chauffeur maar gewoon onze job zo als dit hoort te zijn. En worden we langs alle kanten aan de kant geschoven met de zin van ze moeten maar ander werk zoeken. Dan zijn ze plots verwonderd dat er niemand nog deze job wil doen.

 5. Vraag mij af wanneer er maatregels zullen genomen worden door onze overheid,of moeten er eerst doden vallen,want de vrachtwagen bestuurders zullen dit niet blijven verdragen

 6. Tis te gek voor woorden…..je werkt je kapot om alle lasten op te brengen en puntje bij paaltje ben je nog vogelvrij ook want brussel had dit liever niet openbaar gemaakt gehad . 1 remedie…in konvooi rijden en het nodige voorhanden hebben . het moet maar zo want aan de regering zul je weinig hebben helaas .

 7. Aan de heren van de regering AUB doe iets aan deze wantoestanden .
  Of bol het af indien je onze truckers laat afslachten als vee .
  Dan kan de bevolking en truckers het recht in eigen hand pakken .

 8. De transportbazen en andere weggebruikers betalen, wegenbelasting, péages, kilometervergoeding enz. Ze hebben dan ook recht op gegarandeerde zaken zoals vrije wegen. Goed onderhouden, vrij van struikrovers en vogelvrijverklaarden. De ordehandhavers of prive firma’s moeten deze veilige wegen en veilige havens garanderen. Zoniet kan men verwachten dat chauffeurs hun vel wel eens duur zullen verkopen en hun materiaal zullen beschermen. Ik laat me alvast niet I het nauw drijven ook al ben ik al enige tijd geen trucker meer maar koerier.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie