elektrische Volvo
| 10:19 | Arjan Olsthoorn

Verkoop van zwaardere elektrische Volvo Trucks officieel van start

Hoewel er in Nederland al verschillende intentieverklaringen werden getekend, openen vandaag officieel de orderboeken voor de zwaardere elektrische truckrange van Volvo Trucks. Het is vanaf nu mogelijk om de Volvo FH Electric, Volvo FM Electric en Volvo FMX Electric te bestellen.

Serieproductie start in het najaar en wordt geleidelijk opgevoerd. Volvo produceert de elektrische vrachtwagens in haar CO2-neutrale truckfabriek Tüve in het Zweedse Gotenburg.

Mijlpaal

“Dit is een mijlpaal voor Volvo Trucks. Er is veel interesse van klanten om deze fantastische trucks te bestellen. Tot nu toe hebben we klanten en partners vooral aangeboden om intentieverklaringen te ondertekenen, maar vanaf nu kunnen er echt orders worden vastgelegd. Dit is een grote stap voorwaarts voor elektrificatie”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks. In 2021 werden er meer dan 1.100 orders en intentieverklaringen voor elektrische Volvo-trucks in meer dan 20 landen geplaatst.

De elektrische versies van Volvo’s middelzware vrachtwagens – Volvo FE, Volvo FL en Volvo VNR – zijn al in serieproductie. De grootste Europese markten voor elektrische Volvo-trucks zijn momenteel Noorwegen, Zweden en Duitsland. Volvo Trucks is marktleider in Europa voor zware elektrische vrachtwagens met een marktaandeel van 42% in 2021 en heeft ook een leidende positie in Noord-Amerika.

Subsidie als extra impuls

“Ook Nederland doet het als land goed qua aantallen elektrische vrachtwagens. De subsidieregelingen voor zero emissie trucks die op 9 mei a.s. officieel van start gaan, zullen daar nog een extra impuls aan geven”, verwacht Jan Schouten, commercieel directeur Volvo Trucks Nederland.

Met in totaal zes elektrische vrachtwagenmodellen in productie vanaf dit jaar, heeft Volvo Trucks het meest complete elektrische assortiment in de wereldwijde vrachtwagenindustrie. Met een elektrische oplossing voor vrijwel alle segmenten: van stadsdistributie en afvalverwerking tot binnenstedelijk bouwtransport en regionaal transport. Het doel van Volvo Trucks is dat tegen 2030 de helft van de totale vrachtwagenverkoop elektrisch zal zijn.

“Het wordt duidelijk een concurrentievoordeel om stille transportoplossingen zonder uitlaatemissie aan te bieden”, besluit Roger Alm.

elektrische Volvo

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie