Schultz
| 16:05 | Rik Werner

Verkeersminister Schultz ziet niets in kilometerheffing trucks

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ziet niets in de invoering van een kilometerheffing voor vrachtverkeer om zo de klimaatdoelen van Parijs te halen. Dat heeft de VVD-bewindsvrouw na de wekelijkse ministerraad gezegd.

,,Ja, ik geef een negatief advies aan de onderhandelende partijen”, aldus Schultz. Gisteren berichtte de NOS dat de vier onderhandelende partijen voor een nieuw kabinet, VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, een kilometerheffing voor vrachtwagens overwegen. Schultz keert niet terug in een nieuwe regering. ,,Maar ik zal tot het laatst meegeven dat dit niet verstandig is”, verklaart ze tegenover de NOS.

Genoeg

Schultz vindt de kosten van kilometerheffing niet opwegen tegen de baten. Bovendien vindt zij het oneerlijk om alleen het vrachtverkeer te laten betalen. De VVD-minister vreest bovendien economische schade. Ze verwacht meer milieuheil van platooning, nieuwe vrachtwagentechnologie (zoals introductie van de brandstofcel- en de elektrische truck) en last but not least verbetering (uitbreiding) van het wegennet. ,,In Nederland betaalt iedereen al flink mee aan infrastructuur”, zegt Schultz. ,,Via de blauwe envelop, accijns, bpm, wegenbelasting. Dat is wat mij betreft genoeg.”

Lees ook: Nieuw kabinet voert kilometerheffing vrachtverkeer in.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie