Van Noort
| 13:14 | Arjan Olsthoorn

Van Noort Waddinxveen neemt vier Scania trekkers in gebruik

Onlangs nam logistiek dienstverlener Van Noort uit Waddinxveen, die onlangs het 90-jarige jubileum vierde, vier nieuwe Scania trekkers in gebruik als uitbreiding op het bestaande wagenpark. De vier nieuwe trucks zijn uitgerust met de zuinige 13-liter SCR-only motor die (in)ternationaal al menig brandstofrecord heeft doen sneuvelen.

Drie R410 trekkers gaan rijden in opdracht van Dekker Zevenhuizen B.V. De vierde trekker – een R450 – gaat rijden in de eigen transportactiviteiten.

Familiebedrijf

Van Noort is een familiebedrijf met een rijke traditie die 90 jaar terug gaat. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een allround logistiek dienstverlener. Naast transport, logistiek en ca. 15.000 m2 op-/overslagcapaciteit is het bedrijf o.a. ook actief in verhuizingen. Het wagenpark bestaat uit zo’n 40 voertuigen waar de vier nieuwe Scania’s nu aan worden toegevoegd. De nieuwe voertuigen zijn afgeleverd door Scania Waddinxveen.

De chauffeurs zijn nauw betrokken geweest bij de keuze voor Scania. Onder andere de ruime werkplek, het overzicht rondom, de standaard aanwezige luxe, het hoge veiligheidsniveau met daarbij het bewezen lage brandstofverbruik waren voldoende redenen om wederom voor Scania te kiezen. Naast een luxe chauffeursstoel maken een standkachel en een koelkast deel uit van de cabine-uitrusting. LED-verlichting rondom zorgt voor beter zicht en verhoogt de veiligheid.

85.000 km per jaar

Drie trekkers worden ingezet voor opdrachtgever Dekker Zevenhuizen B.V.; leverancier van keukenbladen, spoelbakken, kranen en aanverwante producten voor de keuken en badkamer. Deze producten worden dagelijks door de gehele Benelux uitgeleverd. Vanaf 1 mei jl. zet Van Noort dagelijks 5 trekkers in voor het transport van deze producten. Deze voertuigen maken voor Van Noort begrippen veel kilometers; zo’n 85.000 per jaar. Omdat ze niet op de standplaats in Waddinxveen parkeren is er gekozen voor een extra brandstoftank. Dat maakt het mogelijk om één keer in de week te tanken.

Eigen werk

De 4e trekker, een R450 met een luchtgeveerde vooras, wordt ingezet in het eigen werk. De flexibiliteit van deze trekker is groot; voor een schuifzuilentrailer met meeneemheftruck wordt de lage rijstand gebruikt. Wanneer hij wordt ingezet voor het transport van rijplaten in de bouw, dan kan de hoge rijstand gebruiken. In dat werk komt ook de 450 pk goed van pas. Aan de chauffeurszijde is bij deze trekker gekozen voor rvs opbergkisten.

Alle vier de Scania’s zijn bij Glasbeek Truckherstel en Spuiterij in Waddinxveen in de bekende Van Noort kleuren gespoten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie