| 10:21 | Arjan Olsthoorn

Van der Kooy rijdt nieuwe B-double containerchassis van Jumbo

Groep Jumbo Groenewegen heeft de nieuwe generatie container B-double gelanceerd. De zeecontainer-LZV’s zijn op verschillende fronten verbetert. Transportbedrijf Van der Kooy heeft de eer om er als eerste mee te gaan rijden.

Het ergonomisch ontworpen ontwerp van de nieuwe container B-double resulteert in een eigen gewicht dat 400 kg lager is dan dat van zijn voorganger. Het hydraulische schuifframe is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van zware 20-voets containers. De aanwezigheid van Saf-Holland assen met schijfremmen en IMS Assali Tecma fusees zorgt voor een optimale asverdeling, ideaal voor het vervoeren van verschillende ladingen. Jumbo Groenewegen heeft het voertuig uitgerust met een Tridec stuursysteem en een schotelhoogte van 1,10 m. Bovendien is het mogelijk om high-cube transport uit te voeren binnen de LZV-ontheffing, en deze LZV-configuratie voldoet aan de eisen voor gebruik in Duitsland.

Naast Van der Kooy gaan ook De Jong – Grauss Transport, Vepco Transport, Overbeek Transport, Van Berkel Groep, D. van Nierop Transport, Marcel Zeelte en De Boer Transport met de nieuwe B-double containerchassis van Jumbo rijden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie