| 21:26 | Bert Mateboer

Van Caam kiest voor Renault vanwege wendbaarheid

Van Caam Asbestverwijdering en Sloopwerken heeft onlangs een Renault C 8×4 Tridem in gebruik genomen. Het bedrijf uit Oud Gastel koos onder meer vanwege de wendbaarheid voor dit type. Het is de eerste Renault in het wagenpark van Van Caam.

De nieuwe Renault wordt ingezet voor verschillende typen werk, zoals vervoer van bouw- en sloopafval, asbest en puin. De Renault C heeft een 13-liter motor met een vermogen van 520 pk. De truck combineert een hoog laadvermogen met goede wendbaarheid. Er is gekozen voor een 8×4 chassis met Tridem (1+3) asopstelling. De dubbele aandrijving zorgt voor een goede tractie, de wendbaarheid wordt vergroot door de gestuurde en hefbare sleepas.

“We komen ook in smalle straten en op moeilijk bereikbare plekken in steden”, zegt directeur-eigenaar Jan Sonneveld. “Daar is deze truck dankzij de extreem korte draaicirkel ideaal voor.” Het tridemstel is uitgerust met luchtvering, wat de stabiliteit ten goede komt. De truck is voorzien van een 30-tons haakarm om snel en efficiënt containers te kunnen laden en lossen.

Terug naar Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie