UTS Verkroost
| 09:06 | Robert Servaas

UTS Verkroost wil verduurzamen met Renault D Wide ZE

Onlangs tekende UTS Verkroost een intentieverklaring van Renault Trucks en BAS Truck Center voor de aankoop van een Renault D Wide ZE. Het bedrijf maakt hiermee een grote stap richting het verduurzamen van haar logistieke activiteiten.

Ook een Renault Master ZE zal binnenkort aan het wagenpark toegevoegd worden. Deze voertuigen zullen worden ingezet voor logistieke activiteiten op het gebied van de ‘last mile’, verhuizingen en technische distributie.

Lokaal werken

“Als bedrijf willen we ons graag inzetten voor een betere wereld. Ook onze klanten verwachten van ons dat wij verduurzamen. Omdat we vooral lokaal werken is elektrisch voor ons een geschikte keuze. Door nu al in te spelen op zero-emissie willen we graag koploper blijven in onze markt,” aldus Gert-Jan Willems, eigenaar van UTS Verkroost, en diens zoon en opvolger Tom Willems. Naast een reductie van de uitstoot hebben de elektrische voertuigen als bijkomend voordeel dat ze erg stil zijn, wat de uitvoering in binnenstedelijke gebieden ten goede komt.

Het wagenpark van UTS Verkroost bestaat voornamelijk uit Renault Trucks en bedrijfswagens. Tom Willems licht toe: “De service is goed en ook de kwaliteit van het materiaal spreekt aan. Een groot voordeel voor ons is dat BAS Truck Center Nijmegen bij ons op het bedrijventerrein is gevestigd en ruime openingstijden heeft, waardoor we er altijd snel terecht kunnen.”

‘Pionieren en proberen’

“De elektrische Renault D Wide ZE wordt in de dagelijkse operatie ingezet. Denk aan particuliere verhuizingen, maar ook zakelijke verhuizingen, projecten, last mile en technische distributie. De Renault D Wide ZE is uitgerust met 4 accupakketten die samen een vermogen hebben van 265 kWh. De Renault Master ZE is uitgerust als een bakwagen met laadklep.

“Het wordt voor ons pionieren en proberen. Vanwege de beperktere actieradius dan dieselvoertuigen en laadcapaciteit onderweg zullen onze planners zich bewust moeten zijn op welke opdrachten deze ingezet gaan worden. Ook onze accountmanagers en chauffeurs hebben in deze een belangrijke rol om hierin mee te denken en te doen,” aldus Willems.

Blije klanten

Op dit moment heeft UTS Verkroost drie laadpalen waar de voertuigen opgeladen kunnen worden. “We zijn in gesprek met de verhuurder van ons pand voor het aanleggen van zonnepanelen, zodat we zelf onze stroom opwekken. En in een later stadium mogelijk een batterij voor de opslag van stroom,” verklaart Tom Willems. “We hopen met deze stap ook andere bedrijven aan te zetten tot elektrificatie van het wagenpark. Hoe sneller we overstappen op deze ontwikkeling hoe beter. Onze klanten zullen hier erg blij mee zijn, omdat we hiermee een duurzame optie aanbieden,” sluit Willems af.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie