Wolter Koops
| 15:16 | Arjan Olsthoorn

Unieke Actros ter ere van 60-jarig jubileum Wolter Koops

Wensink en Mercedes-Benz Trucks Nederland hebben een bijzondere truck afgeleverd aan het dit jaar jubilerende Wolter Koops. Dit is de Actros Powerliner 60 Years Anniversary Edition.

Marco Boere, Business Unit Directeur Trucks en Truck & Trailer bij Wensink, vertelt: “In vele opzichten is deze truck uniek. Hij is gebaseerd op de Actros Powerliner en kwam tot stand in nauwe samenwerking door een projectteam met specialisten van zowel Wolter Koops, Wensink en Mercedes-Benz Trucks Nederland. Op papier valt deze truck al op. Het is namelijk een Powerliner-trekker met maar liefst 630 pk. Wolter Koops zet al jaren hoog in op duurzaamheid, comfort en de veiligheid van de chauffeurs. Deze state-of-the-art truck maakt dat extra duidelijk: het is de sterkste en meest luxe uitvoering, voorzien van echt alles wat er nu mogelijk is.”

‘Herkenbaar met unieke uitstraling’

Over de truck vertelt Dimitri van Dongen, Key Accountmanager bij Mercedes-Benz Trucks Nederland: “Deze Powerliner hint naar de illustere Actros-voorganger, de Mercedes-Benz SK, ofwel Schwere Klasse. Dankzij meer dan 30 jaar ontwikkelen en innoveren, is deze Powerliner een compleet andere truck dan de Powerliner die we tot nu toe kenden. Zoals alle trucks van Wolter Koops is ook deze Actros uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen, zoals MirrorCam en Active Brake Assist 5.”

Marco Boere vult aan: “Qua uitstraling is er bij deze uitvoering nog een schepje bovenop gedaan, met metallic lak en een verlengde zonneklep met led-verstralers, de achterzijde volledig bekleed met traanplaat en een Deense achterbumper met dynamische verlichting. Een herkenbare Wolter Koops truck, maar met een unieke uitstraling.”

Klant keek live mee

Naast het 60-jarig bestaan bereikte Wolter Koops dit jaar nóg een belangrijke mijlpaal. Dimitri van Dongen: “Het jubileum valt samen met de aflevering van de 600e Mercedes-Benz Truck aan Wolter Koops. Wij zijn enorm trots op het vertrouwen dat Wolter Koops hiermee toont in onze producten en organisatie.” Ook Marco Boere is blij met de samenwerking. Hij vertelt: “Wij gaan altijd voor perfecte service, persoonlijk contact en een uniek product. Deze bijzondere truck staat daar symbool voor. Een speciaal projectteam kwam meerdere keren bij elkaar om de Actros tot in de kleinste details te configureren. Bovendien keek de klant live mee tijdens de opbouw.”

Collectors item

Op zaterdag 11 september leverde Wensink de Actros Powerliner 60 Years Anniversary Edition  persoonlijk af bij Koops in Zeewolde. Wolter Koops jr. vertelt hierover: “Het was een feestelijk moment. Met onze contactpersonen van Wensink, de mannen die aan de truck gewerkt hebben en een delegatie van Mercedes-Benz Trucks Nederland hebben we ons jubileum én de 600e aflevering gevierd. Al onze Actrossen bieden een hoge standaard qua zuinigheid en comfort en zijn voorzien van de beste en nieuwste veiligheidssystemen. Bij deze truck is dat niet anders. Onze samenwerking met Wensink en Mercedes-Benz Trucks Nederland bevalt zeer goed. Deze Actros illustreert dat treffend!”

Wolter Koops

In 60 jaar is Wolter Koops uitgegroeid van een eenmanszaak naar een toonaangevende logistiek dienstverlener met vestigingen in verschillende Europese landen. Wolter Koops is actief in de branche van temperatuur gecontroleerd transport en logistiek. Ze verzorgen transport en de totale logistiek daaromheen: van groepage, crossdocking, warehousing tot en met uitlevering op DC of winkelniveau. Dit doen ze in het segment van food, zuivel, bloemen, planten en AGF. Veiligheid en comfort van de chauffeur zijn, samen met duurzaamheid, belangrijke pijlers van deze transporteur.

4 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie