Cabinekamperen
| 08:09 | Rik Werner

Tweede Kamer wenst overal actieve controles cabinekamperen

De Inspectie Leefomgeving en Transport ( ILT) moet de 45 uurs weekendrust in ons land vanaf februari intensief gaan handhaven, op alle parkeerplaatsen.

Een motie van die strekking van SP-kamerlid Jasper van Dijk is door de Tweede Kamer aangenomen.

Geld

Dat is tegen de wens van minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD), die niet bereid was extra tijd en geld te steken in controles op cabinekamperen. Zo is een motie waarin gevraagd werd om meer geld en capaciteit voor de ILT afgeschoten. De vraag is nu hoe de ILT de controles gaat uitvoeren en met welke intensiteit.

Overlast

Door een uitspraak van het Europees Hof moet Nederland dit jaar het verbod op cabinekamperen handhaven. Dat gebeurde tot dusver niet, in ons omringende landen wél. Daardoor kwamen veel buitenlandse chauffeurs bij ons, net over de grens, hun weekendrust pakken, met alle overlast van dien. De boete bij een vergrijp is vastgesteld op 1.500 euro. Een motie om de boetes te verhogen haalde het niet.

Lees ook: Kamer wenst unaniem handhaving verbod 45 uur weekendrust in cabine. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

1 Reactie
  1. Waar zijn jullie mee bezig beste mensen,hebben jullie nou niks beters te doen chauffeurtje pesten met dit soort onbenulligheden,ik ben 74 en rij nog steeds en heb in mijn chauffeurs loopbaan vele weekendenover gestaan.Als je toch wat te zeuren wilt hebben,dan stuur de kamerleden die in de debatten zitten te slapen ook maar naar een hotel in plaats van hardwerkende mensen lastig te vallen met dit soort onzinnige dingen.jullie kunnen nog niet eens voldoende parkeerplaatsen bouwen,laat staan hotels te zoeken waar 50 vrachtwagens kunnen staan om een kamer te nemen,of zorgen jullie ook voor de beveiliging van vrachtwagens in het weekend waarvan de chauffeurs nokdgedwongen door dit soort dingen in ern hotel moeten slapen.
    Om het kort te houden ,ik wordt ziek van jullie. Je mag dit graag op tv zetten met mijn naam erbij,bah,zo help je het vak naar de mallemoer.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie