| 09:06 | Bert Mateboer

Twee trucks, twee bedrijven, één adres

Transportbedrijf K.C. van Rijnsbergen heeft er een  DAF CF290 bakwagen bij. Hij kwam tegelijk met de nieuwe DAF CF400 trekker voor transportbedrijf J.A. van Noord.

Van Noord is op hetzelfde adres als Van Rijnsbergen en dat is niet geheel toevallig. Hans van Noord, de eigenaar van transportbedrijf J.A. van Noord, is de echtgenoot van Marjolein van Rijnsbergen, die samen met haar vader Klaas de directie vormt van transportbedrijf K.C. van Rijnsbergen.

Van Rijnsbergen is een trouwe klant van DAF. Al in 1949 kocht Van Rijnsbergen de eerste truck die DAF bouwde. Dat was de A30, ook wel ‘7-streper’ genoemd als verwijzing naar de grille met zeven horizontale louvres.

Twee bedrijven, één stijl

Momenteel rijden bij K.C. van Rijnsbergen vier DAF’s en bij J.A. van Noord zijn het er vijf. Beide bedrijven werken onder eigen naam maar hanteren dezelfde huisstijl. Beide ondernemingen transporteren de meest uiteenlopende goederen. ‘Van bloempotjes tot boeken’, zoals Marjolijn van Rijnsbergen stelt. De activiteiten van de bedrijven sluiten volledig op elkaar aan, waarbij haar man Hans de planning regelt.

Met de trucks wordt gemiddeld 90.000 kilometer per jaar afgelegd. ‘Voor distributie van goederen tussen bedrijven, dus over het algemeen gaat het om transport over langere afstanden maar wel binnen Nederland. Ook bieden we onze klanten opslag. We beschikken in Hedel over een magazijn van 7.000 vierkante meter’, aldus Marjolijn.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie