TVB Transport
| 12:07 | Arjan Olsthoorn

TVB Transport investeert in de toekomst met Volvo FM-bakwagens

Met de aanschaf van twee Volvo FM 6×2-bakwagens zet TVB Transport in op verjonging van het wagenpark. Het bedrijf, dat onder leiding van de nieuwe eigenaren Maurits Hallo en Troy Heemskerk bouwt aan de toekomst, zet de trucks in voor geconditioneerd transport van groente, fruit, bloemen en planten.

Naast de voordelen van de Volvo FM speelt ook de service van Volvo Group Truck Center een belangrijke rol bij de keuze voor deze trucks. TVB Transport uit Monster is gespecialiseerd in geconditioneerd transport. “Wij vervoeren alles tussen de -20 en + 20 graden”, zegt Maurits Hallo. “Onze werkzaamheden zijn heel divers. De grootste tak is geconditioneerd transport van groente, fruit, bloemen en planten. Daarnaast bieden we bijvoorbeeld ook groupage, containers en exceptioneel transport aan.”

Keuze voor een A-merk

Maurits Hallo en Troy Heemskerk hebben TVB Transport vorig jaar overgenomen van oprichter en naamgever Ton van Bergen. “We zijn volop bezig om te investeren in de toekomst en onderdeel daarvan is het verjongen van het wagenpark”, zegt Hallo. “Nu hebben we, voor het eerst sinds Troy en ik het bedrijf hebben overgenomen, nieuwe Volvo-trucks aangeschaft. We vragen best veel van onze mensen en daarbij willen we ze goed materiaal bieden. Wij willen het beste wat er is en daarom kiezen we voor een A-merk als Volvo.”

Lage instap

Met de aanschaf van de nieuwe trucks vervangt TVB Transport onder meer een Volvo FM die zeventien jaar trouw dienst heeft gedaan. De Volvo FM-bakwagens worden vooral ingezet voor distributiewerk in het Westland. TVB Transport koos voor twee Volvo FM 420 bakwagens in een 6×2-asconfiguratie als basis voor de Heiwo-opbouw die op maat is gemaakt. “De Volvo FM is zeer geschikt voor ons type werk. Chauffeurs laden en lossen dagelijks bij zo’n 10 à 20 adressen. Dat betekent veel in- en uitstappen en daarom willen we graag een lage instap. Dat biedt de Volvo FM. Ook heb je vanuit de cabine goed zicht.”

Voor extra comfort voor de chauffeur zijn de trucks rondom luchtgeveerd en voorzien van het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering. “In ons werk moet je vaak draaien en keren”, zegt Hallo. “Volvo Dynamic Steering maakt het sturen zoveel lichter.” Voor goed zicht en veiligheid hebben de trucks ook uitgebreide veiligheidsfuncties, zoals Adaptive Cruise Control, dodehoekcamera en een camera achterop het voertuig. Maurits Hallo vervolgt: “De beelden van die camera’s ziet de chauffeur op het secundaire scherm in de cabine. Dat is helemaal top: zo krijg je een overzichtelijk beeld van alles wat er rond de truck gebeurt. Voor extra goed zicht hebben we gekozen voor werklampen en flitsers in de grille. We draaien vaak vanaf de openbare weg achteruit de oprit naar een tuinder in en dan is zien en gezien worden extra belangrijk.”

Service op maat

TVB Transport weegt ook de service van de werkplaats mee. “Onderhoud laten we uitvoeren bij Volvo Group Truck Center in Maasdijk. Ik zeg altijd: de werkplaats maakt voor 99% de verkoop. Voor ons is het allerbelangrijkste dat de service heel goed is, vooral als er acuut iets moet gebeuren. Dat is voor ons het allerbelangrijkste. Als je naar Maasdijk belt, dan staan ze er voor je.”

Lees ook: Acht Volvo FH Electric 8×4 bakwagens voor Millenaar & van Schaik

De trucks zijn geleverd met het nieuwe Volvo Flexi-Gold Contract. Dit onderhoudscontract biedt de ondernemer flexibiliteit: naast een vast deel van de maandprijs is er ook een variabel deel op basis van werkelijk gereden kilometers (binnen een bepaalde bandbreedte). Het servicecontract beweegt mee met het daadwerkelijke gebruik van het voertuig. Hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt en omgekeerd. Hallo: “Wij willen zo min mogelijk omkijken hebben naar onderhoud en ons vooral focussen op het ondernemen. Daarom kiezen we voor een onderhoudscontract waarbij alle reparaties en preventief onderhoud zijn inbegrepen. Volvo Group Truck Center monitort de trucks op afstand en houdt belangrijke slijtagedelen in de gaten.”

Jonge ondernemers aan het roer

Transportbedrijf Ton van Bergen B.V. is in 1972 opgericht en begon toen met het transporteren van verse producten van telers richting de bloemenveiling in Naaldwijk. In 2022 heeft Ton van Bergen het bedrijf overgedragen aan Troy Heemskerk (28) en Maurits Hallo (31). Na achtereenvolgens jaren als charter en op de planning te hebben gewerkt, konden beiden hun ambitie om voor zichzelf te beginnen in 2022 waarmaken en het bedrijf gezamenlijk overnemen. TVB Transport heeft 55 medewerkers en een wagenpark dat bestaat uit 45 eenheden.

1 Reactie
  1. Zo gaaf om te lezen wat Maurits en Troy in korte tijd al bereikt hebben. Wagenpark wordt erg mooi en ondanks het succes zijn beide heren heel normaal gebleven! Complimenten!!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie