Maasvlakte Plaza
| 12:06 | Arjen van Vliet

Truckparking Maasvlakte Plaza open

Truckchauffeurs kunnen vanaf morgen, donderdag 4 mei, hun vrachtwagen beveiligd parkeren op Maasvlakte Plaza nabij de haven van Rotterdam. Vandaag had rond het middaguur de officiële openingshandeling plaats.

Met 359 parkeerplaatsen behoort de Rotterdamse truckparking, naar eigen zeggen, tot de grootste van West-Europa. Met de opening is het aantal beveiligde parkeerplaatsen verdubbeld tot 750. Van de 359 staplaatsen zijn er 80 gereserveerd voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen, 46 voor LZV’s, 35 voor trailers en 10 voor reefer-containers. Chauffeurs kunnen er 24/7 en 365 dagen per jaar terecht, zo benadrukt een woordvoerder van het Rotterdamse havenbedrijf.

Containerservicepunt

Maasvlakte Plaza beschikt onder meer over een containerservicepunt, Routiers-restaurant, Shell-tankstation, sanitaire voorzieningen, wifi en kantoorvoorzieningen. De bewaakte parkeerplaatsen in de haven bieden chauffeurs onder anderen de mogelijkheid om tijdens de spits te pauzeren en te rusten. De truckparking sluit volgens het Rotterdamse havenbedrijf ‘aan bij de 24/7 cyclus van de terminals en is daardoor een mooie uitvalbasis bij drukte, slecht weer en calamiteiten’.

Gratis overdag

Parkeren is van 6.00 tot 18.00 uur gratis, daarna zijn de eerste twee uur gratis. In de avond- en nachturen geldt een tarief van 1,10 euro per uur met een maximum van 11 euro per 24 uur.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie