Transport Janssens
| 08:00 | Arjan Olsthoorn

Transport Janssens beloont chauffeurs met 30 Scania’s 530S V8

Een familiebedrijf met enkel Belgische chauffeurs, een wagenpark van 44 vrachtwagens met alleen maar trekkers van Scania en een bestelling van niet minder dan 30 nieuwe Scania’s 530S V8… Transport Janssens is duidelijk fan van statements.

Al sinds 1940 zit de familie Janssens in de transportsector en vandaag staat met Kenny Janssens de vierde generatie aan het roer: “Wij zijn een Belgisch transportbedrijf met Belgische chauffeurs, omdat het familiegevoel binnen de ploeg voor ons belangrijk is. Om dit te kunnen realiseren, positioneren we ons niet als absolute prijsbreker, maar wel door flexibel, stipt en kwalitatief hoogstaand werk te leveren en creatief te zijn in ons aanbod. Dat laatste uit zich vooral in het materiaal dat we gebruiken.”

Containertransporten

Transport Janssens voert containertransporten uit, maar naast de standaardtransporten biedt het bedrijf ook specifieke toepassingen aan. “We hebben Gensets voor koeltransporten, Sideloaders, containerkiepers en daarnaast 20 en 40 voet vertikaalladers in bestelling. Met de Sideloaders kunnen we bij de klant containers op de grond zetten, waardoor het laden en lossen makkelijker verloopt, en de container ook langer kan blijven staan,” aldus Janssens. En die aanpak blijft niet onopgemerkt. “We werken veel voor industriële bedrijven die bijvoorbeeld onze containerkiepers appreciëren, maar ook voor meer ‘glamoureuze’ projecten. Zo doen we alle transporten voor een expediteur in de entertainmentsector en werken we veel voor een Vlaamse podiumbouwer met wereldfaam. Zo zorgden we er in het verleden al voor dat het materiaal van artiesten als AC/DC en Céline Dion op tijd kwam voor hun optredens.”

100% Scania

Grote namen en mooi voor de Facebookpagina van Transport Janssens, maar voor ‘traditionele’ klanten haalt het bedrijf even goed alles uit de kast. Het wagenpark van het bedrijf bestaat voor 100% uit Scania, en dat is geen toeval. Kenny Janssens: “We zijn bijzonder tevreden over de vrachtwagens en over de samenwerking met onze vaste dealer, Scania Hamme. Scania staat voor kwaliteit, wat de uitstraling die we hebben bij klanten nog versterkt. Bovendien zijn alle chauffeurs gek van Scania, omwille van de afwerking, het uitstekende zicht rondom en het gevoel dat alles is zoals het hoort te zijn. Af en toe neem ik eens een truck van een ander merk op in het park, om te checken of ik nog altijd goed zit bij Scania. Maar chauffeurs hebben duidelijk een voorkeur voor ons vaste park. En ik dus ook.”

V8

In dat park zit voorlopig één Scania V8, waar een speciaal verhaal aan vast hangt. “Het is de enige zwarte vrachtwagen die we in ons park hebben, naast de andere exemplaren die allemaal perfect in onze huiskleuren staan. De zwarte V8 kwam er 2 jaar geleden, en we kochten hem specifiek voor een chauffeur die op dat moment 25 jaar in dienst was. Hij was door het dolle heen en geniet ook vandaag nog elke dag van zijn V8. Het zette ons aan het denken: ons personeel is onze grootste troef. Waarom hen dan niet allemaal belonen. Geen betere manier om dat te doen dan met een Scania V8,” zegt Janssens enthousiast.

Mega-order

Dat leidde tot de bestelling van 30 exemplaren van de Scania 530S V8, de grootste bestelling van Scania V8 trucks in België sinds het jaar 2000! “Overkill? Misschien wel,” glimlacht Kenny Janssens. “Op dit moment bestaat ons park voornamelijk uit trucks  met de 450pk 13-liter motor van Scania. Die doen hun werk perfect, zijn zuinig en komen nooit power tekort. Hebben we die V8’s nodig? Neen, maar we doen er iedereen een plezier mee en dat is de investering wel waard.”

“De restwaarde is ook beduidend hoger, waardoor het uiteindelijke verschil nog meevalt, zeker gezien over de jaren dat we de vrachtwagens bijhouden. Bij onze huidige Scania V8 zien we bovendien dat het verbruik perfect binnen het gemiddelde van het park valt, dus daarvoor moeten we het ook niet laten. De laatste generatie V8 SCR-only zou bovendien nóg zuiniger zijn. Als we op die manier onze eigen chauffeurs een plezier kunnen doen, en ook nog eens nieuwe chauffeurs aantrekken, zie ik geen reden om het niet te doen,” besluit Janssens.

Scania 530S V8

Transport Janssens plaatst de grootste order voor Scania V8’s in België van deze eeuw. V.l.n.r. Eric Peirsman (Scania Account manager), Kenny Janssens (zaakvoerder) en vader Dirk Janssens (zaakvoerder).

Transport Janssens
6 Reacties
  1. Netjes dat zou de standaard moeten zn ipv uitzonderlijk zou het vak tevens aantrekkelijker maken wie wilt nog de wagen op om de hele week je tijd door te brengen in een uitgeklede standaard auto die alleen trekt aan de raamrubber

  2. Ze zijn er nog.
    Die het personeel meer waarderen dan het geld
    Lijkt mij fijn als mijn baas er ook eens zo over gaat denken.
    Dan houd je je personeel gemotiveerder

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie