Botlek Trailer Services
| 11:40 | Arjan Olsthoorn

TIP Group neemt Botlek Trailer Services (BTS) over

TIP Group is verheugd de overname aan te kondigen van Botlek Trailer Services, eigendom van De Rijke Group, een van Rotterdams oudste familiebedrijven in transport, opgericht in 1945.

BTS is een volwaardige werkplaats met twee locaties, die naast de bestaande Botlek-vestiging en werkplaats van TIP opereert en vergelijkbare klanten als TIP bedient. Ze hebben langdurige relaties met klanten als Hoyer, P&O FerryMasters, Schmitz CargoBull, CLDN, Ewals, DFDS en Krone. Het werkzaamheden van TIP zullen sterk worden uitgebreid door het toevoegen van carrosserieherstel, spuitwerk, onderhoud en reparatie van tankers aan het huidige dienstenpakket. Met deze overname verwerft TIP alle activa van BTS, inclusief werkplaatsuitrusting en onderdelen. Deze overname brengt het aantal werkplaatsen in Nederland op 16 en vergroot ons marktaandeel in de onderhouds- en reparatiemarkt.

Peter Jan Troost, Managing Director TIP Group Benelux: “De overname van BTS zal ons dienstenaanbod in een van de strategisch belangrijkste transportlogistieke gebieden in Europa verbreden. TIP heeft al een goede relatie met BTS en we werken samen met hen en De Rijke Group aan een soepele en moeiteloze overgang voor alle betrokken partijen, inclusief de continuïteit van de activiteiten voor alle klanten en leveranciers.”

Over TIP Group

TIP Group, een toonaangevende dienstverlener voor materieel in Europa en Canada, heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het leasen en verhuren van wegvracht- en intermodaal transportmaterieel, diensten zoals onderhoud en reparatie, verkoop van gebruikt materieel en andere diensten met toegevoegde waarde, zoals digitale oplossingen. We leveren deze aan transport- en logistieke klanten vanuit meer dan 130 locaties verspreid over 18 landen in Europa en Canada. Bezoek voor meer informatie onze website of volg ons op LinkedIn.

Over BTS

BTS is een toonaangevende werkplaats in het Rotterdamse havengebied en is eigendom van De Rijke Transport B.V., een van Rotterdams oudste familietransportbedrijven, opgericht in 1945. Ze onderhouden diverse vrachtwagens, met twee werkplaatsen in Botlek-Rotterdam met twee APK-rembanken, twaalf werklocaties, twee volledig uitgeruste mobiele werkplaatsen en een kleiner servicevoertuig voor de 24-uurs storingsdienst.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie