Unlimited Edition-pakket
| 10:04 | Robert Servaas

Tien jaar Volvo FMX gevierd met Unlimited Edition-pakket

Tien jaar geleden introduceerde Volvo Trucks de Volvo FMX: een truck specifiek voor het bouwsegment. Deze truck is al tien jaar één van de belangrijkste spelers in de constructiewereld. Om dit te vieren, biedt het merk tot september gratis, bij iedere nieuwe Volvo FMX, het Unlimited Edition-pakket aan.

Vóór de introductie van de FMX werden varianten van de Volvo FM en Volvo FH ingezet in het constructiesegment. De Volvo FMX veranderde het speelveld volledig en al snel werd de Volvo FMX een zeer populaire truck, zowel bij ondernemers als chauffeurs.

Grote bodemvrijheid
Het oorspronkelijke ontwerp van de Volvo FMX werd gebaseerd op het FM-platform, dat zich destijds al ruimschoots had bewezen op het gebied van veeleisende bouwtoepassingen. De Volvo FMX kreeg een grote bodemvrijheid en met de nieuwe bovengrille, het robuuste lagere front, de driedelige stalen bumper met stalen hoeken van 3 mm dik, de gedegen carterbeschermingsplaat en beschermende bullbar, was dit direct een solide bouwtruck. Het robuuste moderne exterieur, met een duidelijk verwantschap naar de machines van Volvo Construction Equipment was een aantrekkelijke bijkomstigheid. Voor meer functionaliteit bood de Volvo FMX een sterk sleepoog, bescherming voor de koplampen, nieuwe antisliptreden en een handige ladder.

De constructieversie van de I-Shift-versnellingsbak zorgde ervoor dat de Volvo FMX zwaar en heuvelachtig terrein aankon met het comfort en het lage brandstofverbruik van de bekende versnellingsbak.

Unlimited Edition-pakket
Om de tiende verjaardag van de Volvo FMX te vieren, biedt Volvo Trucks nu bij iedere nieuw verkochte Volvo FMX gratis Volvo Dynamic Steering en het Visibility-pakket. Dit zogenaamde Unlimited Edition-pakket focust op chauffeurscomfort en veiligheid.

Het pakket omvat onder andere:

  • Regensensor
  • Bi-Xenon verlichting met koplampsproeiers
  • Volvo Dynamic Steering
  • Stuurwiel met lederen afwerking
  • Electronic Climate Control
  • Twee armsteunen op chauffeursstoel én bijrijdersstoel
  • Automatische lichtschakelaar

Meer informatie over het Volvo FMX Unlimited Edition-pakket is te vinden op de website van Volvo Trucks.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie