Thomassen Transport
| 09:24 | Robert Servaas

Thomassen Transport schaft veertig Krone Profiliners aan

Al ruim twee decennia zijn Krone en Thomassen Transport partners. Thomassen Transport is de laatste jaren flink gegroeid, wat leidde tot de aanschaf van veertig nieuwe Krone Profiliners.  

Thomassen Transport vervoert veel papier en karton voor producenten uit de regio en het vervoert plastics en bouwmaterialen. Directeur Jurgen Thomassen ziet Krone als een vaste waarde voor zijn bedrijf. “Trailers zijn voor ons heel belangrijk. Tal van klanten willen graag een trailer van ons aan het dock om die te kunnen laden of lossen. Deze veel toegepaste systematiek leidt ertoe, dat er bij ons veel aan- en afgekoppeld wordt.”

265 opleggers

Om de trailers efficiënter te kunnen managen, kiest Thomassen ervoor om de nieuwe Krone-trailers uit te rusten met de software van Krone Telematics. “We hebben nu een wagenpark van 265 trailers en 86 trekkende eenheden.  Door gebruik te maken van dit systeem, kunnen we efficiënter ritten plannen.”

Naast Krone Telematics, voorziet Thomassen de nieuwe trailers ook van een TPMS, wat Krone eveneens levert. Dergelijke bandenspannings controlesystemen zijn vanaf medio 2024 verplicht. Thomassen Transport voert alle onderhoud aan het wagenpark zelf uit. Met hulp van TPMS hoopt men te bereiken dat de banden nog langer meegaan en dat de trucks zuiniger gaan rijden. “We willen de trailers bij ons negen à tien jaar mee laten gaan. In Krone hebben we een partner die goed kan inspelen op onze behoefte. Deze serie trailers is op tijd geleverd. Van de veertig nieuwe trailers is de eerste serie van 20 stuks volgens afspraak in kleinere series afgeleverd, waarna de overige volgen in 2022.”

Veiligheid

Met behulp van de nieuwe Profiliners kan Thomassen Transport de veiligheid verder verbeteren. “We letten er natuurlijk op, dat de trailers voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaard waar het de ladingzekering betreft. We trainen onze chauffeurs via Code95 verplichte nascholing hierop, zodat we zeker weten dat onze trailers veilig geladen de weg op gaan”, aldus Jurgen Thomassen.  De nieuwe trailers zijn ook voorzien van RSAB Iceprotect, om overtollig ijs en sneeuw van het trailerdak te verwijderen voordat de rit aanvangt. Daarmee wordt voorkomen dat medeweggebruikers onnodig schrik wordt aangejaagd of erger nog, in gevaar wordt gebracht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie