Tesla Semi
| 13:17 | Bert Mateboer

Tesla Semi voor P. van der Velden Lease Barendrecht

P. van der Velden Lease uit Barendrecht heeft een Tesla Semi besteld. Dat meldt het bedrijf op Facebook. Naar verwachting is de elektrische vrachtwagen van Tesla vanaf halverwege 2021 inzetbaar.

Het Facebookbericht van P. van der Velde luidt: “Het is zojuist bevestigd, P. van der Velden Lease heeft als eerste truck leasemaatschappij van Nederland een Tesla Semi gekocht. Dus over een jaar kunt u deze truck voor de korte en/of lange termijn huren.”

Operationeel directeur Casper van der Velden vertelt aan TTM waarom het bedrijf kiest voor een elektrische truck van Amerikaanse makelij: “We hebben gekozen voor een Tesla Semi omdat de verwachte actieradius van de Tesla veel groter is dan die van Europese e-trucks. En ten tweede is de Tesla Semi een stuk goedkoper dan de Europeanen.”

Op de site van Tesla Nederland meldt de fabrikant dat de basisprijs van de truck verwacht wordt op € 130.000. Voor die prijs rijdt je de Tesla Semi met een actieradius van 475 kilometer. De variant met een actieradius van 800 kilometer moet naar verwachting € 150.000 gaan kosten. Wanneer de Semi in Nederland leverbaar is en wanneer je de truck kunt leasen bij P. van der Velden is nog niet helemaal duidelijk, maar naar verwachting is dat in het tweede deel van 2021. Nog even geduld dus.

1 Reactie
  1. Volkomen overbodige truck die niet voldoet aan de Nederlandse specificaties zoals remmen en aslasten, 24 volt systeem etc. Verder is de standaard acciradius voor dagelijkse distributie beperkt. Alleen tegen meerprijs krijg je een grotere acciradius. Waaroma niet bij DAF,VOLVO, MAN rond gekeken die al complete Europese electrische vrachtwagens hebben. EEn ander goed alternatief is rijden op CNG waar IVECO al heel ver in is met acciradius van 1600 km dus ook inzetbaar voor internationaal transport. De grootste handicap van de Tesla is dat het een halve neus is en de chauffeur in het midden zit. Ga zo in Nederland maar de binnensteden in. Je overzicht is weg

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie