TransRivage
| 05:00 | Rik Werner

Supertruck Special: Trans Rivage met mooie trucks uit plichtsbesef

Sinds de start in 2004 is Trans Rivage uit Lunteren uitgegroeid tot een bedrijf met elf trucks. Op één na zijn alle trucks die in dienst zijn gekomen nog steeds in bedrijf. Richard van Gerestijn (44) kan er gewoon geen afstand van doen.

Er is iets vreemds aan de hand met Trans Rivage. Niet alleen vrijwel alle trucks vanaf 2004 zijn nog in bedrijf, maar ook alle chauffeurs die sinds het begin zijn aangenomen, zijn nog in dienst: Bertus, Bart, Henry, Cor, Gerard, Marco, Arwin, Casper, Richard en Matthieu hebben het prima naar de zin bij Trans Rivage. Terwijl het werk niet het alleraantrekkelijkst is: distributie met flink wat adressen per dag.

TransRivage

Handgeschakelde bak

De nieuwste aanwinsten van het bedrijf zijn twee Scania R620’s met tandemas en handgeschakelde bak. ,,Die auto’s zijn zeldzaam aan het worden, ik was blij toen ik er in Noorwegen één had gevonden.’’ Dat vinden gebeurde via internet, want Richard heeft de auto gekocht terwijl hij alleen maar foto’s had gezien. ,,Een paar maand later belde de verkoper dat hij nog een dergelijke Scania had gevonden, Ik zei meteen: oké, kopen.’’

Lip

Beide trucks zijn ingrijpend aangepast voor ze goed genoeg bevonden werden deel uit te maken van het wagenpark van Trans Rivage. Bij de truck met bijnaam ‘The sound of a boss’ heeft Richard geprobeerd alles te overtreffen wat hij tot nu toe heeft geleverd. Zo heeft hij een zonneklep toegepast die nog weer 5 cm lager is dan bij de ‘Let’s boogie’ en heeft hij ook de grill voorzien van een ‘lip’ waardoor de voorruit nog een stukje smaller is geworden.

TransRivage

Ronde vorm

Opvallend is de achterbumper die in een ronde vorm is uitgevoerd. Richard heeft de vorm zelf bedacht en zelf gemaakt, dus het is honderd procent zeker dat hier (nog) geen tweede mee rondrijdt. Opvallend is dat op deze fraaie truck wel de standaard spatborden zijn toegepast zoals die door Scania worden geleverd.

Waarom dat is? Lees dan het hele verhaal in Supertruck Special 2017. Overal te koop voor € 5,95. Of bestel ‘m hier online.

Supertruck Special 2017

Lees ook: Peterbilt 358: ultieme Needle Nose from the USA.

Supertruck Special: een heerlijke MAN.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie