Bronsema
| 11:54 | Arjan Olsthoorn

Stoere Iveco voor Bronsema Transport

Bronsema Transport uit het Friese Stroobos heeft een bijzondere Iveco S-Way op de weg gezet. De volledig luchtgeveerde trekker met voorloopas is uitgerust met de Cursor 13, non EGR motor met 490 pk. Eigenaar Menno Bronsema gaat zelf rijden met de truck en hij wilde iets bijzonders.

Het familiebedrijf Bronsema Transport is in 1945 opgericht, het 75 jarige jubileum kon helaas niet gevierd worden door de corona maatregelen. Met de aflevering van de nieuwe Iveco, willen we een feest geven. “We zijn super trots op wat we doen met ons team. Met de komst van de nieuwe S-Way geeft dit een extra dimensie aan het feestje,” aldus eigenaar Menno Bronsema.

Internationaal transport

De vloot van Bronsema omvat op dit moment zeven combinaties, deze zet men in voor het transport van ruwe bouwmaterialen. Naast de transport activiteiten heeft Bronsema ook een eigen handelsonderneming in, met name gevelstenen. De trucks rijden met name binnen Nederland en Duitsland in de distributie van bouwmaterialen. Om die reden is er gekozen voor een nieuwe Pacton oplegger achter de Iveco, die een meter korter is dan normaal. “Ideaal voor onze particuliere klanten, want hiermee kan ik in woonwijken ook prima uit de voeten.”

De nieuwe Iveco S-Way is afgeleverd door Cornelis Bedrijfswagens en volledig opgebouwd door G. Koopmans in Gerkesklooster. Bij dat bedrijf werden alle aanpassingen gedaan aan de truck, zoals het dichtgewerkte chassis, de speciale achterbumper, de staande uitlaten en het slangenrek achter de cabine. Naast de nodige extra verlichting werden ook details zoals de onderspoiler, de windkapjes op de cabine en de verlengde zonneklep hier aangebracht. Medewerker Richard Hazenberg van G. Koopmans zorgde voor het interieur dat met ‘Deens pluche’ en speciale sfeerverlichting werd verrijkt. Ook zorgde hij voor het verlichte Magirus logo in de slaapcabine.

Succesvolle demorit

De nieuwe Iveco S-Way is de eerste truck van dit merk bij Bronsema. “Wij waren op zoek naar een nieuwe trekker maar dat was vorig jaar niet eenvoudig. Leveringsproblemen zorgden er voor dat we bij onze vaste merken niet terecht konden. Adviseur Chris de Vries van Cornelis Bedrijfsauto’s is een bekende relatie van ons, en hij kwam met het idee om eens een S-Way te proberen. Ik vond het al een erg mooie truck en ook de aandrijflijn met de non EGR motor sprak me bijzonder aan. Tijdens een week met een demotrekker beviel de truck me uitstekend. De S-Way is een fijne auto en hij trekt enorm goed. Vandaar dat we toen de knoop doorgehakt hebben voor deze nieuwe S-Way,” vertelt Bronsema. Daarmee is de cirkel rond bij Bronsema, want ooit begon het bedrijf met Magirus Deutz trucks, een merk dat later werd overgenomen door Iveco.

Iveco 6x2

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie