Stam Transport
| 13:35 | Arjan Olsthoorn

Stam maakt van 200e Volvo speciale ’25-jaar jubileumtruck’

Speciaal ter ere van het 25-jarig bestaan van Stam Transport hebben de zoons van eigenaar Gerrit Stam ervoor gekozen om, uit een serie van 16 nieuwe Volvo FH’s, één trekker extra speciaal te maken.

Het is een fraaie Volvo FH 500pk 4×2 Turbo Compound-trekker geworden met special paint van historische Volvo’s uit de vloot van het transportbedrijf.

Jubileumtruck

Door de geleidelijke bedrijfsoverdracht is Gerrit Stam zelf ook steeds vaker achter het stuur te vinden. Het liefst in een Volvo. Om te vieren dat het bedrijf dit jaar 25 jaar bestaat, besloten de zoons om één truck extra speciaal te maken. Een jubileumtrekker, speciaal voor pa en de 200-ste Volvo voor het bedrijf.

Het resultaat mag er zijn. Een prachtige Volvo FH 500pk 4×2 Turbo Compound-trekker met veel luxe accessoires en extra’s zoals traanplaat, chromen uitlaatsysteem. Als klap op de vuurpijl is er op de achterzijde special paint aangebracht. Nu sieren daar historische Volvo’s uit de vloot van Stam Transport.

Familiebedrijf

Stam Transport is een echt familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt in Sprang-Capelle. Gerrit Stam, algemeen directeur, heeft het transportbedrijf in 1996 overgenomen van zijn vader Ad Stam. De samenwerking met BAS Truck Center stamt zelfs al van voor deze tijd. Destijds met acht trucks in de vloot, maar inmiddels uitgebouwd tot een transportbedrijf met 65 vrachtwagens.

Stam

Het bedrijf is voornamelijk actief in het transport van los gestorte producten -wat uitgevoerd wordt met kippers en walking floors-, maar zet daarnaast ook LZV’s in voor het vervoer van containers van en naar Rotterdam & Antwerpen. Sinds 2008 heeft Stam Transport een locatie met warehouse en overslagcapaciteit op industrieterrein Haven in Waalwijk. Alle Volvo trekkers en het getrokken materieel hebben een reparatie & onderhoudscontract met BAS Truck Center Tilburg als thuisbasis.

‘Altijd gaan’

Er zit nog veel ambitie in het bedrijf. Ook de derde generatie zit er al volop in en bruist van de energie. Zoons Ralph en Adwin Stam zijn inmiddels al jaren zeer actief betrokken in het bedrijf. Zij organiseren de planning en directe aansturing en Adwin is daarnaast ook nog met regelmaat zelf op de baan. Het rijden zit in zijn bloed. Dochter Kimberly is druk in de weer op de binnendienst. Transport zit diepgeworteld in deze transportfamilie. ‘Altijd gaan’ is het motto. Dat motto klinkt door tot in alle gelederen van de organisatie.

Stam Transport

“Door de gedrevenheid en inzet van al onze medewerkers kunnen we onze klanten de beste en snelste service bieden. Doordat we altijd op hen kunnen vertrouwen hebben we Stam Transport in de afgelopen 25 jaar kunnen laten groeien tot waar we nu staan. Daar ben ik iedereen erg dankbaar voor,” aldus Gerrit.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie