Belgische tolchaos vanaf 1 april?
| 13:02 | Rik Werner

Slovenië stapt in april 2018 over op nieuw automatisch tolsysteem

Slovenië stapt per 1 april 2018 over op een nieuw tolsysteem. De toegang tot tolwegen verloopt dan automatisch via DarsGo. Dat maakt tolhuisjes en slagbomen in de voormalige Joegoslavische deelrepubliek overbodig.

Alle voertuigen met 3,5 ton maximum totaalgewicht en zwaarder moeten vanaf 1 april 2018 zijn uitgerust met een zogenoemde voertuiggebonden tolbox (OBU). Dars Cards en ABC tolboxen komen te vervallen.

Aanmelden

DKV heeft aangekondigd straks de tolbetalingen te kunnen verzorgen. Eigenrijders en transporteurs kunnen zich via de DKV-website aanmelden voor het nieuwe tolsysteem. DKV registreert vervolgens de trucks bij toloperator Dars en zorgt ervoor dat Dars de post-pay on-board units kosteloos naar het gewenste EU-afleveradres stuurt. Klanten kunnen er ook voor kiezen de on-board units op te halen bij een lokaal Dars-klantenservicepunt. DKV raadt klanten aan OBU’s snel te registreren om vertraging te voorkomen.

Sloveense Tol

De verwerkingskosten per unit bedragen 10 euro, meldt DKV. Er is geen sprake van huur- of servicetoeslag en ook een borgbetaling is niet nodig, aldus de firma.

Lees ook: Spoedig veel meer tolwegen in Polen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie