| 16:30 | Robert Servaas

Sector werft met succes 3.000 extra chauffeurs

Sonja van Dijk (47) is de 3.000ste zij-instromer die kiest voor een toekomst als vrachtwagenchauffeur via de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Het doel van het project voor 2018 was het werven van 1.500 chauffeurs en dat is dus ruimschoots gehaald. De vraag naar goed opgeleide chauffeurs blijft echter onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2019 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van nog eens 2.000 extra chauffeurs.

Sonja van Dijk treedt binnenkort in dienst bij G. van Doesburg Internationaal Transport uit Zaltbommel. Operationeel manager Dyjan van Doesburg: “Sonja heeft een ongelofelijke drive. Zo’n talent laten wij echt niet lopen.” G. van Doesburg is één van de honderden transportbedrijven die gebruik maken van de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Werkgevers en vakbonden in transport en logistiek – TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen – subsidiëren de opleiding van nieuwe vrachtwagenchauffeurs via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB). Het gaat hierbij om kandidaten die al in de sector werken en doorstromen, maar ook kandidaten uit andere sectoren die kiezen voor een toekomst in transport en logistiek. Sectorinstituut Transport en Logistiek zorgt voor de uitvoering van de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.

“het beroep van vrachtwagenchauffeur spreekt veel mensen aan”

Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek kijkt tevreden terug op 2018: “Het doel was om in 2018 1.500 mensen extra te laten instromen. Dat we een verdubbeling hebben kunnen realiseren, laat zien dat het beroep van vrachtwagenchauffeur veel mensen aanspreekt en dat onze aanpak om goed opgeleide chauffeurs te laten instromen werkt.” Ook Willem Dijkhuizen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek, is trots op de campagne. “Er werken nu al bijna 150.000 mensen in de sector. Daarvan is ongeveer één op de tien vrouw. Voor het beroep vrachtwagenchauffeur is dat nog een stuk minder. Daarom doet het mij deugd dat de 3.000e zij-instromer een vrouw is. Het is onze focus om in 2019 nog veel meer vrouwen als chauffeur aan het werk helpen.”

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie