Schot Verticaal Transport
| 16:12 | Arjan Olsthoorn

Schot Verticaal Transport tekent voor 9 Spierings eLift kranen

Schot Verticaal Transport heeft onlangs de order geplaatst bij Spierings voor de levering van 3 stuks SK597-AT4 en 1 SK1265 AT6 allen voorzien van het Spierings zero-emission eLift systeem waarmee de kranen volledig op stroom kunnen draaien.

Hiermee zet Schot verdere stappen in de verduurzaming van het kranenpark. Met de toevoeging van deze kranen zullen er tot en met 2024 totaal 9 eLift kranen bij Schot geleverd worden. Al op de Bauma van 2019, waar Spierings destijds het eerste concept model van de nieuwe eLift driveline presenteerde, heeft Schot als eerste gekozen voor dit innovatieve systeem. Eind 2020 is de eerste SK1265-AT6 eLift dan ook aan Schot geleverd.

‘Enthousiast’

Roel van der Heide, Algemeen Directeur van Schot Verticaal Transport: “Op de Bauma beurs in München van 2019 zagen wij voor het eerst deze nieuwe innovatie op het gebied van emissievrij hijsen. Wij waren meteen enthousiast en hebben de eerste zero-emission eLift hijskraan toen direct besteld. Inmiddels is emissievrij bouwen nog actueler geworden en verwachten wij dat de vraag alleen nog maar gaat toenemen. De mogelijkheid om de kraan al vanaf een kleine 16 ampère aansluiting elektrisch te gebruiken maakt het mogelijk om op bijna iedere bouwplaats emissie vrij de kunnen werken.”

Schot Groep

Schot Verticaal Transport is onderdeel van de Schot Groep. De Schot Groep is opgericht 1931 door Gijs Schot SR. aan de Herenweg in Oudorp. Gestart als kleinschalig familiebedrijf voor vervoeren van zand, is de Schot Groep inmiddels uitgegroeid tot een breed opererend bedrijf. Het heeft ruim 450 medewerkers in dienst verdeeld over zeven werkmaatschappijen. Deze zijn actief op het gebied van bouw, geconditioneerd transport, ICT en beveiliging.

Inmiddels heeft Spierings er al meer dan 100 eLift kranen uitgeleverd in Nederland en buitenland. De Nederlandse overheid geeft kraanverhuurders nog een mooie extra steun in de rug met de MIA/Vamil regeling op deze kranen.

Spierings eLift

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie