| 11:06 | Arjan Olsthoorn

Scania torpedo met ‘143 neus’

Het Noorse Tuft Custum Service is gespecialiseerd in het aanpassen en opbouwen van onderdelen voor vrachtwagens. Het bedrijf maakt van ‘gewone’ frontstuur-vrachtwagens uitvoeringen met neus, net zoals bijvoorbeeld Vlastuin dat in Nederland doet.

In een Facebookbericht introduceert Tuft Custum Service een nieuwe torpedo op basis van een Scania R530 Highline 8×4 motorwagen. Het bijschrift luidt: “Het lukte ons nooit om de oude 143 te vergeten. Dus moesten we een nieuwe maken. Eindelijk kunnen we ermee pronken!”

Duidelijk te zien is dat de neus inderdaad meer vormgegeven is zoals de oudere torpedomodellen van het Zweedse merk. De koplampen zijn nu als het ware in de spatborden verwerkt, wat het geheel een wat minder massief uiterlijk geeft. Ook komt de grille wat verder naar voren om het gevoel van spatborden te creëren zoals we dat kennen bij de 143 modellen. Benieuwd of er nog meer van deze torpedo’s gebouwd gaan worden en we ze ook in Nederland gaan zien!

Scania met neus Scania torpedo

scania

6 Reacties
  1. Deze ‘neus’ oogt iets meer in proportie dan de uitvoering van Vlastuin. Die is IMHO inderdaad zoals jullie ook al schrijven iets te massief en hoekig. Zo in de donkerblauwe kleur lijkt het nog mooier

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie