| 12:26 | René Grünfeld

Scania P in huisvuiluitvoering

Een oplettende Truckstar-lezer zag in Zweden deze nieuwe variant op de Scania P-serie.

Zo te zien gaat het om een Scania P-chassis voor afvalinzameling met extra geluidsisolatie en een heel lage instap. Om dit te bereiken, is de cabine extreem ver naar voren geplaatst. “Ik zag hem op industrieterrein Lunda in Spanga, even boven Stockholm”, vertelt Marinus Jonker. “Ik had hem al eens eerder gezien, maar nu kon ik een foto maken.”

Stukgoed rijden

Jonker rijdt met stukgoed op een Scania Streamline 490 voor Jacsped en is elke week in Scandinavië te vinden: “De ene week Noorwegen, de andere week Zweden. Dat doe ik al twaalf jaar”. Natuurlijk is Marinus veel van huis, maar de rust en de ruimte maken dit meer dan goed. “Grootste nadeel is de boot: daar heb je of te weinig tijd voor, of te veel. Ach ja, dat hoort bij het vak.”

Stuur je foto op

Ook bij het vak hoort dat je wel eens iets bijzonders ziet, zoals een gecamoufleerde truck. Heb jij ook iets bijzonders gezien en daar een foto van gemaakt? Mail hem dan naar de redactie van Truckstar en wij zetten hem op onze website. Vergeet niet om de details en je naam en nummer door te geven!

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie