| 12:30 | Arjan Olsthoorn

Scania bouwt nieuwe testbaan voor autonome en elektrische trucks

Scania gaat een nieuwe testbaan bouwen voor het testen van elektrische en autonome vrachtwagens. De Zweedse truckfabrikant bouwt de testbaan in thuisbasis Södertälje.

”Onze ambitie is om een ​​leider te zijn op het gebied van elektrificatie van zware voertuigen en ook om ons vermogen in autonome voertuigen in de loop van de tijd te versterken. Het zal grote investeringen vergen om voorop te blijven lopen. We evalueren en onderzoeken de mogelijkheid om een ​​testbaan te bouwen die is aangepast voor toekomstige voertuigen om te voldoen aan de vraag naar autonome en elektrificatie die eraan komt”, zegt Anders Williamsson, Head of Industrial Operations bij Scania.

100 miljoen

Scania heeft onlangs een nieuwe gieterij voltooid en er wordt gewerkt aan een nieuw gebouw voor batterijassemblage, beide in Södertälje. Nu plant Scania nog een investering van ongeveer 100 miljoen euro (975 miljoen SEK), en deze keer betreft het een nieuwe testbaan en een uitbreiding van de bestaande.

Lokaal

”We blijven lokaal investeren in Södertälje, om dicht bij de hele keten te zijn met productie, ontwikkeling en testen. Het is van vitaal belang voor Scania, maar ook voor het cluster van voertuigen in de grotere regio van Stockholm en voor het vermogen van Zweden om het voortouw te nemen bij de ontwikkeling van duurzame transportoplossingen”, zegt Williamsson.

In 2022 wil men met de werkzaamheden beginnen Naar verwachting zal de nieuwe testbaan in 2026 gereed zijn.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie