| 13:34 | Bert Mateboer

Ron en Martin winnaars RoadStars Trophy

Ron van den Dool en Martin Meijer zijn de winnaars van de nationale finale van de RoadStars Trophy. Later dit jaar zullen zij Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale op een nog geheime locatie in Europa.

Vijftien chauffeurs deden mee aan de nationale finale. De deelnemers werden op de proef gesteld op het gebied van samenwerking, wilskracht en denkvermogen. Chauffeurs Ron van den Dool en Martin Meijer presteerden het beste, al bleef het tot het laatste moment spannend en lagen de punten dicht bij elkaar.

Martin Meijer (46) rijdt in het dagelijkse leven op een Actros voor Fleurametz: “De nationale finale bestond uit grappige en fysieke opdrachten. Tot het laatste moment had ik niet door dat ik als tweede in het eindklassement zou eindigen. Dat was echt een verrassing!” Ook voor de 42-jarige winnaar Ron van den Dool kwam de overwinning onverwacht: “Ik had het niet verwacht maar ik heb ontzettend veel zin in de internationale finale.’’

RoadStars Trophy

De RoadStars Trophy is een jaarlijkse internationale chauffeurswedstrijd van Mercedes-Benz Trucks. Vorig jaar waren de langgerekte ijsvlakten van Zweden het decor van de internationale finale van de RoadStars Trophy. Daar werden de chauffeurskwaliteiten van de finalisten on- en offroad getest. Ze werden onder meer uitgedaagd om met een Mercedes-Benz Actros manoeuvres op het ijs uit te halen, de bergen met sneeuwscooters te bedwingen, een tocht met sledehonden te maken en een mini biatlon te ervaren.

Op de foto: De Nederlandse “RoadStars Trophy” winnaars 2018 Ron van den Dool (rechts) en Martin Meijer.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie