elektrische MAN TGM
| 10:21 | Arjan Olsthoorn

Rijkswaterstaat strooit & test met elektrische MAN TGM

Afgelopen weekend is er volop gestrooid vanwege de winterse neerslag. Het KNMI gaf vanwege de winterse neerslag code geel af voor het hele land. Honderden strooiwagens zijn ingezet voor de bestrijding van de gladheid. Een daarvan was een wel heel bijzondere: een elektrische MAN TGM.

Proef elektrische strooiwagen

Rijkswaterstaat heeft, in samenwerking met De Jong Zuurmond, de primeur dat voor het eerst op het Europese vaste land een volledige elektrische en zelfvoorzienende strooiwagen wordt ingezet voor de gladheidbestrijding. Met de komst van deze nieuwe strooiwagen gaat Rijkswaterstaat ervaren of elektrische voertuigen vaker hiervoor kunnen inzetten. De elektrische strooiwagen sluit volledig aan bij de ambitie van Rijkswaterstaat om ook in de gladheidbestrijding duurzaam te werken. Dit doen ze al door onder andere minder en gerichter te strooien. Maar ook meer geautomatiseerd te strooien en nu dus ook met een elektrische strooiwagen, in de vorm van een MAN TGM.

Gladheidsbestrijding

Rijkswaterstaat staat in de wintermaanden paraat om met 546 strooiwagens (die zo nodig kunnen worden voorzien van een sneeuwschuiver) en 350 sneeuwschuivers, 1200 mensen en ruim 200 miljoen kilo zout de strijd aan te gaan tegen winterse omstandigheden op de weg.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie