| 12:30 | Robert Servaas

Renewi bestelt 250 DAF CF’s

Afvalverwerker Renewi heeft 250 nieuwe DAF trucks aangeschaft. Met die investering wil de internationaal opererende onderneming de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen. De snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen, de lage Total Cost of Ownership, de technologische vernieuwingen en de jarenlange partnership waren voor Renewi doorslaggevend om voor DAF te kiezen. Het eerste exemplaar werd onlangs bij DAF Trucks in Eindhoven aan Renewi overgedragen. Een bijzonder moment met de aanwezigheid van een ‘oudgediende’ DAF reinigingsauto uit 1968.
“Renewi heeft 250 DAF CF-voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen. 100 zijn bestemd voor België en 150 voor Nederland”, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een grote variëteit chassis die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel betreft achterladers met een kraakperssysteem. De order omvat verder voertuigen met zowel portaal- als haakcontainer opbouw, enkele kraanvoertuigen voor het ondergronds inzamelen, trekkers voor een kipperopbouw en opleggers met een ‘walking floor’, diverse boxbody’s met gesloten opbouw en twee veegwagens.”

Renewi, ontstaan uit de fusie van de Nederlandse afvalverwerker van Gansewinkel en de Britse afvalverwerker Shanks Group, verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval waarvan 89% wordt gerecycleerd of herwonnen. Renewi heeft in de Benelux een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is actief in negen landen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie