Renault Trucks 2021
| 08:58 | Arjan Olsthoorn

Renault onthult nieuwe T, C en K modellen in Euro Truck Simulator 2

In 2021 zullen de Renault Trucks-modellen voor het langeafstandstransport (T High en T) en voor de bouw (C en K) evolueren. Op het gebied van chauffeurscomfort, veiligheid en productiviteit. Voor het eerst in de vrachtwagenindustrie zal de Franse fabrikant zijn vrachtwagens presenteren in de videogame Euro Truck Simulator 2. Tevens biedt het een virtuele rijervaring aan.

Renault Trucks biedt zijn fans een nieuwe, innovatieve en interactieve ervaring. Op 6 april 2021 zal de truckfabrikant de evolutie van de Renault Trucks T in 2021 onthullen in de videogame Euro Truck Simulator 2, de simulatievideogame voor vrachtwagens. Het exterieurdesign, de chauffeurspositie en de cabine-indeling worden allemaal aangepast en alles kan virtueel worden getest in de game.

Grootste evolutie bji Renault Trucks sinds 2013

In 2021 vernieuwt Renault Trucks zijn leveringsprogramma voor langeafstandstransport (T High en T) en voor de bouw (C en K). Dit is de meest ingrijpende ontwikkeling sinds de totale vernieuwing van de gehele range door de fabrikant in 2013.

Voor het leef- en rijcomfort van de chauffeurs heeft Renault Trucks belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zowel op het gebied van rijcomfort als op het gebied van leefcomfort aan boord. Het hoge veiligheidsniveau voor chauffeurs en weggebruikers stond ook centraal bij de ontwikkeling van de Renault Trucks T-, C- en K-ranges. Voor de klanten is ook de productiviteit van de voertuigen verbeterd. Met een nog lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot, en een hogere beschikbaarheid (Uptime) van de voertuigen, met name dankzij de bijbehorende Predict-contracten voor voorspellend onderhoud.

Euro Truck Simulator 2

Op 6 april 2021 kan je plaatsnemen in de cabine van de Renault Trucks T en T High 2021. De nieuwe ergonomie van de chauffeurscabine testen en het comfort van de truck waarderen. Dit kan in stedelijke gebieden, op regionale wegen of op snelwegen. Hiervoor hoef je alleen maar in te loggen op de pc-game Euro Truck Simulator 2, die wereldwijd door meer dan 9 miljoen spelers wordt gespeeld. Of de rijervaringen van andere spelers te delen via de hashtag #renaulttrucksevolution op sociale netwerken.

Praktische informatie

Euro Truck Simulator 2 spelen: hoe te spelen

6 april om 18.00 uur (CET) op het SCS Software Twitch-account: een live testrit met de Renault Trucks T 2021 en een live ontmoeting met Paul Daintree, Design Director van Renault Trucks.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie