LNG
| 13:18 | Rik Werner

LNG-transport met LNG-truck na aanpassing spelregels voortaan toegestaan


Een Iveco Stralis NP 400 had de primeur. Chr. Vermeer Transport haalde gisteren een lading LNG op met een LNG-gestookte truck. Dat gebeurde bij de Gateterminal in Rotterdam. Oude regelgeving maakte dit tot dusver onmogelijk.

LNG is een relatief nieuwe brandstof en is derhalve in veel gevallen niet expliciet opgenomen in bestaande regels en werkinstructies. Inmiddels zijn zowel de ADR-regelgeving als de spelregels op terminals aangepast. Dat maakt LNG-vervoer met LNG-trucks voortaan mogelijk.

Rolande

De LNG-lading die gisteren is opgehaald is bestemd voor tankstations van Rolande. LNG (Liquified Natural Gas) is, aldus Rolande, een goed milieuvriendelijk alternatief voor diesel in de transportsector. Vrachtwagens die op LNG rijden zijn stiller en hebben een lagere uitstoot van fijnstof, NOx en CO2. Met de stap naar Bio-LNG, waarbij het LNG geproduceerd wordt uit reststromen zoals afval, mest of slib, wordt de CO2 uitstoot zelfs tot een minimum beperkt en kan in bepaalde gevallen zelfs ‘carbon positive’ zijn, zo claimt Rolande.

Lees ook: St van den Brink bestelt tien LNG Scania-trekkers.

Nieuwe LNG-vulpunten moeten bloementransporteurs over de streep trekken.

Rolande breidt LNG-netwerk uit met overname ENN Clean Fuels.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie